UZUNCABURÇTA RESTORASYON KATLİAMI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UZUNCABURÇTA RESTORASYON KATLİAMI


 

Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi kalıntılarından olan antik Uzuncaburç kentinde restorasyon katliamı yaşandığı iddiaları gündeme geldi. Konuyla ilgili İl Kültür Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu’nun yanıtı merakla bekleniyor.

Haber Merkezi

Akdeniz‘in önemli antik kentlerine ev sahipliği yapan Mersin’de en iyi korunmuş tarihi kalıntılardan biri olan Silifke’nin 30 kilometre kuzeyindeki Uzuncaburç Antik Kenti’nde yapılan restorasyon çalışmalarının tahribata neden olduğu iddiaları gündeme geldi.
Helenistik Dönem’de Olba Krallığı’nın ibadet yeri olan bugünkü Uzuncaburç, Roma İmparatorluğu egemenliğinde, MS 72’de kendi adına para basabilen yeni bir siteye dönüştü.

TAHRİBAT GÖZLE GÖRÜLÜYOR
Ancak 21 yüzyıla gelindiğinde gün yüzüne çıkarılma bekleyen Uzuncaburç’ta, restorasyon adı altında yapılan çalışmalar tepki topladı. Tarihi antik kalıntıların yapısının bozulduğu gözle görülen bölgedeki tahribat, bölgeyi ziyaret eden ve treking yollarını belirleyen Hollandalı bir tur operatörü tarafından fotoğraflanarak sosyal medyada duyuruldu. 
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile bölge turizmi için önemli çalışmalar yürüten turizmci Mustafa Kale’nin paylaşımları ile gündeme gelen iddialara tepki yağdı. Olcar ve Kale’nin, “Yoruma gerek yok bu restorasyonu yapanı da, yaptıranı da, denetleyeni de ayakta alkışlıyorum” yorumu ile paylaştığı görüntüler bölgenin koruma altında olmadığını, gerek dışarıdan gerekse de doğal tahribatlara açık olduğunu da gözler önüne serdi.
Söz konusu iddialar ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu’nun yanıtı merakla bekleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA