İthal edilen 20 bin besilik sığır Mersin’de | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İthal edilen 20 bin besilik sığır Mersin’de


 

Bakanlar Kurulu kararıyla 400 bin baş besilik sığır ithalatı yetkisi verilen Et ve Süt Kurumu, üçüncü ithalatını yaptı. Güney Amerika’dan gemiyle getirilen 20 bin besilik sığır, Mersin Limanı’nda sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda 400 bin baş besilik sığır ithalatı yetkisi verilen ve daha önce de iki grup halinde 17 bin hayvan ithal eden Et ve Süt Kurumu'nca, bugün Güney Amerika'dan 20 bin angus ve hereford cinsi besilik hayvan daha getirildi. Uruguay'dan gelen Almawashı isimli gemi, bugün sabahın erken saatlerinde Mersin Limanı 1. rıhtıma demir attı. Burada hayvanların kontrollerinin ardından başvuru sırasına göre besicilere dağıtılmaya başlandı.

Besiciler, hayvanlarını TIR'ların aracılığıyla limandan götürürken, Türkiye geneline gönderilecek olan besicilik hayvanlarının dağıtımının 3 gün süreceği bildirildi. 
Önümüzdeki günlerde de besilik sığır ithallerinin süreceği öğrenildi. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA