Güvenlik kamerası şartı geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Güvenlik kamerası şartı geliyor!


 

2017 yılından itibaren 3 kat ve üzeri yeni binalarda, yeni işyerlerinde güvenlik kamera sistemi şartı geliyor!

Haber Merkezi

Tarsus’ta 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni yapılacak olan 3 kat ve üzeri binalardan, yeni ruhsat alacak işletmelerden kamera sistemi kurulması istenecek. Tarsus Belediye Meclis üyeleri, Ekim ayında yaptıkları toplantıda, 2017 yılında yapılacak 3 katlı ve üzeri binalarda ve yeni açılacak işyerlerinde güvenlik kamerası istenmesi için oy birliği ile karar verdi. 
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, konu ile ilgili yönetmelik hazırlandığını söyledi. Başkan Can, “Meclisi’nin 02.09.2016 tarih ve 2016/8-1(66) nolu kararıyla, kuvvetli ve zayıf akım elektrik tesisat projelerine ilave olarak 1.1.2017 tarihinden itibaren inşaat ruhsatı alacak 3 kat ve üzeri inşaatlar ile yeni işletme ruhsatı alacak işyerleri için güvenlik amaçlı kamera sistem projelerinin de standartlara uygun olarak projelendirilip eklenmesi ve inşaatlar ile işyerlerinde uygulanması konusunda yönetmelik hazırlandı” dedi. 
Güvenlik ve caydırıcılığın bu düzenlemede çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Can, “Bu gerçekten Türkiye’de bir ilk uygulama. 3 katlı ve üzeri yeni binalarda ve yeni işyerlerinde kamera sistemi. Yapı kullanma izni almaya geldiği zaman arkadaşlarımız kamera sisteminin kontrolünü yapacaklar. Bu yeni bir yönetmelik olduğu için, karşılaştığımız sıkıntılara göre yeterli yetersiz olduğuna karar vereceğiz gerekirse düzeltmeler yapacağız. Önemli olan başlamaktır. Gerçekten şehrimiz içerisinde hem güvenlik hem de caydırıcılık açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bu yönetmeliğin uygulanıyor ve yaygınlaşıyor olması emniyet güçlerimizin de işlerine çok yarayacağını biliyoruz. Özellikle akaryakıt istasyonlarında sadece içeriyi değil, yolları da gösteren kameralar olmalıdır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA