Yapamayacağımız iş yok! Ama iş veren yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yapamayacağımız iş yok! Ama iş veren yok!


 

2012 yılında dönemin valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun, esnafa destek için çıkardığı genelgeye rağmen kent odaklarının mal ve hizmet alımlarında Mersin esnafını tercih etmemesine tepkiler sürüyor.

Hevesimiz kursağımızda kaldı!

“Bu genelge ile çok heveslendik hevesimiz kursağımızda kaldı!” diyen ESOB Başkanı Talat Dinçer, “Yapamayacağımız iş yok! Ama ne yazık ki yerel yönetimlerden kamu kurumlarına tüm odaklar alımlarda başka şehirleri tercih ediyor” dedi. 

Hediye Eroğlu

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, gazetemize yaptığı açıklama ile esnaf ve sanatkarın sorunlarına ve taleplerine dikkat çekti.
Özellikle mal ve hizmet alımlarında Mersin esnafının tercih edilmemesine içerlediklerini söyleyen Dinçer, 2012 yılında dönemin valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yayınladığı genelge ile çok heveslendiklerini ancak bu genelgeye rağmen gidişatın değişmemesi ile heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi. 

İDDİALIYIZ AMA!.. 
Mersin’de 72 odaya bağlı 70 bini aşkın esnaf ve sanatkar bulunduğunu ve bu kişilerin yapamayacağı iş olmadığını dile getiren Başkan Dinçer, “Hatta bazı esnaf ve sanatkarlarımız ülkeye örnek olacak işlere imza atmaktalar. Sanayi sitemizde çağın taleplerine uygun her türlü mal üretimi mümkünken, hizmet üretiminde de kalitemiz üst seviyelerdedir. Bize verilen her işin altından kalkabilecek beceri ve yeteneğe sahibiz. Bu konuda iddialıyız ancak iddiamızı ispatlayamıyoruz” dedi.  

“BİZDEN DE FİYAT ALIN”
Mersin’deki kurum ve kuruluşların mal ve hizmet alımlarında kendilerini tercih etmemesine tepkili olduklarını ifade eden ESOB Başkanı Dinçer, “Ne yazık ki ilimizde çok büyük alımlar yapan ve yöneticiler, idareciler bu alımlar ile başka şehirlerdeki esnafları ihya etmekteler. Oysa biz burada iş peşinde koşmakta, her türlü kaliteyi sağlayarak, fiyat kolaylığı sunmaktayız. Ancak ne yazık ki bu algıyı bir türlü yaratamadık. Biz hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. Sadece mal ve hizmet alımlarında ‘bizden de fiyat alın’ diyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız” diye konuştu. 

“BEN DEĞİL BİZ DEMELİYİZ”
Mersin’in en önemli sorununun işsizlik olduğunu ve bu soruna çözüm sunan en etkili odağın ise esnaf ve sanatkarlar olduğunu işaret eden Talat Dinçer, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizim kazanmamız demek, kentin kazanması, hepimizin kazanması demektir. Bizim sağlayacağım iş, aş ile ekonomik ve sosyal sıkıntılar azalacak, kentimiz gelişimini arttıracaktır. Olaya ‘ben kazanayım’ penceresinden değil, ‘biz kazanalım’ penceresinden bakmalıyız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA