Doktorlar Kadın ve Savaş’ı konuşacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Doktorlar Kadın ve Savaş’ı konuşacak


 

Hekimler, halk sağlığı uzmanları ve sosyologlar savaş mağduru kadınlar üzerine yaptıkları çalışmaları 3 gün süreyle Mersin’de masaya yatıracak.

Savaşların kadınlara etkilerini ve çözümlerini konuşacak olan uzmanların katılacağı kongre bugün başlıyor.  

SONER AYDIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ile Mersin Tabip Odası'nın ortaklaşa düzenlediği “Savaş ve Kadın” temalı 4. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kongresi 6-8 Ekim tarihinde Mersin'de Atlıhan Otel'de yapılacak. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyesi ve kongreye başkanlık edecek Dr. Selma Güngör, kongreye dair gazetemize bilgi verdi. Dr. Güngör, kongrenin amacının savaşların ve savaşla birlikte gelişen zorunlu göçün yarattığı koşulların, kadın sağlığına etkisini, kadın gözünden bakarak incelemek olduğunu söyledi.

“EN FAZLA KADINLAR ETKİLENİYOR”
Savaşın ve savaş sonrasında yaşanan zorunlu göçün kadın sağlığına olan etkilerinin ele alınacağı kongreye, üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarından konusunda uzman kişiler katılacağının bilgisini veren Dr. Güngör, “Konu olarak ‘Kadın ve Savaş’ı seçmemizin nedeni Suriye ve diğer ülkelerde başlayan savaşlardan en çok kadınlar etkileniyor. Savaşlar nedeniyle milyonlarca kadın göç etmek zorunda kalıyor. Bu savaş ve göç halinde olma durumunun kadınları nasıl etkilediğini, ortaya çıkan sorunları kadınlar olarak konuşmak ve buradan çözüm olacak bir görüş oluşturmak dedik” diye konuştu.

“BARIŞ EN BÜYÜK TALEBİMİZ”
Kongrede savaşların son bulup barış içinde nasıl yaşanılabileceğini konuşacaklarını kaydeden Dr. Güngör, “Hem bir sağlıkçı hem de kadın olduğumuz için barış içinde yaşamak bizim en büyük talebimiz. Barış içinde nasıl yaşayabileceğimizi konuşacağımız ve sağlık hakkının gerçekleşmesi için savaşın son bulması, barışın mutlak sorumluluk olduğunu değerlendireceğimiz bir kongre olacak. Kongreye tüm kadınları davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA