Helal sana başkan! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Helal sana başkan!


 

Başkan Tuna: “MİY’in kurumsal kimlik kazanması için tesisleşme sürecini yeniden başlatıyoruz”.

Kuruluşunun 91’inci yılını kutlamasına rağmen kurumsallaşma ve tesisleşme sorunlarını çözemediği için hak ettiği noktada olmayan Mersin İdman Yurdu’nun en büyük destekçilerinden olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, elini taşın altına koymaya devam ediyor. 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan toplantısının temenni ve öneriler bölümünde yaptığı konuşmada geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul ile Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanlığına seçilen Ali Tekin ve yönetimine başarılar dileyen Başkan Tuna, “Kentimizin güzide kulübü Mersin İdman Yurdumuzu yeniden Süper Lig’de görmek istiyoruz” dedi. 
Yeni Başkan Ali Tekin ile birlikte tesisleşme yönündeki duruşlarını yeniden gündeme getireceklerine vurgulayan Başkan Tuna: “2004 yılından beri Mersin İdman Yurdumuzun kurumsal kimliğe sahip olması için mutlaka tesisinin olması gerektiği yönünde bir duruşumuz vardı. 2005’den bu yana da bu konuyla ilgili yaptığımız bir plan tadilatı var. Korukent Mahallemizde Cumhuriyet Evlerinin üstündeki ve bu dönem kurban satış ve kesim yeri olarak kullandığımız yerin 6 bin metrekaresi tesisin ana binasının yapılacağı kısım. Hemen yanı başındaki vadi içerisindeki yeşil alan da futbol sahası olarak tasarlandı. Ancak daha önce bununla ilgili çok fazla girişimde bulunulmadı. Yeni başkan sayın Ali Tekin geldi ve o yer ile ilgili yeniden harekete geçirilmesi gerektiğini, tesisleşme yönünde duruşlarının ve stratejilerinin olduğunu ifade ettiler. Biz de bu yerimizi yeniden gündeme getireceğiz. 

SPORUN ADRESİ TOROSLAR OLACAK
Daha önce direk tahsis edelim diye düşünüyorduk ama yasa buna cevap vermiyor. Kamu yararı taşımadığı için ve Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının olmasından dolayı proje karşılığında yapım ihalesi şeklinde bir yöntemle yapılabileceğini gündeme getirmiştik. Ama katılım olmamıştı. Bunu tekrarlayacağız ve süreci başlatıyoruz. Bölgemizde 45-50 dönüm civarında sahaların yapılacağı yeşil alanlar var. Orayı da saha yapacağız. Başarılı takımların yönetim şekillerine baktığımızda tesis ve gelir getirici bir takım projelerle besleme yaparak ayakta kaldıklarını görüyoruz. Mersin İdman Yurdumuz da şehrimizin güzide bir takımıdır. Bu şehrin takımının süper lig’de olmasını herkes ister. Liglerde Mersin’in adının geçmesi, Mersin’in sporla Türkiye ve Uluslararası alanda anılması için uğraş veriyoruz. Mersin İdman Yurdu, bizim için ve kentimiz için çok önemli bir kulüptür” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA