Yaşlı Yaşam Merkezi açıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaşlı Yaşam Merkezi açıldı!


 

Türkiye’de ilk defa gönüllülerin desteğiyle kurulan ve dün kapılarını açan Yaşlı Yaşam Merkezi, şimdiden Mersin’in gururu oldu.

GİZEM EKİCİ 

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin, “Bir tuğla da siz koyun” sloganıyla başlattığı kampanyayla yaptırdığı, her aşamadaki yaşı ve hastaya hizmet verecek olan yaşlı yaşam merkezi, açıldı.
Arsası Yenişehir Belediyesi tarafından bağışlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından proje adına tahsis edilen 3 bin 500 metrekarelik arsada bin metrekare 2 oturumla toplam 4 bin metrekare kapalı kullanım alanı olacak şekilde hayata geçen merkezin açılışı için görkemli bir tören yapıldı. 
Açılışa; CHP Mersin Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu ve Hüseyin Çamak ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, MTSO EKAV Başkanı İbrahim Kiper, Türkiye Alzheimer Derneği Genel Başkanı Işın Baral Kulaksızoğlu, Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ile çok sayıda davetli katıldı. 

“TÜRKİYE'DE 600 BİN ALZHEİMER HASTASI VAR” 
Genel Başkan Kulaksızoğlu açılış törende, projeyle, gönüllülük ile çok büyük işler başarılacağını Türkiye'ye ve dünyaya gösterildiğini söyledi.
Merkezin, alzheimer hastaları ve aileleri için önemli bir çalışma olduğunu belirten Kulaksızoğlu, "Türkiye'de 600 bin alzheimer hastası ve alzheimer ile uğraşan aile var. Buradaki bu hizmetle, tüm bu ailelere örnek olduk. Bu hizmet pek çok eve huzur, rahat ve keyif getirecektir. Yaşlanan alzheimerlı hastalar zihinlerini kaybettiklerinde yine de şereflerine uygun şekilde bakılacakları bir kuruma kavuştular. Doğru bakıldıklarında mutlu ve keyifli olduklarını hepimiz biliyoruz. Siz de bu kurumda onlara bakılırken mutlu ve keyifli olduklarını göreceksiniz." dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATILDI
Projenin mimarı olan derneğin Şube Başkanı Aynur Özge ise 3,5 yıllık bir çalışmayla bitirilen merkezin, Türkiye'nin ilk yaşlı yaşam merkezi olduğunu söyledi.
Çok sayıda vatandaşın ve kurumun bağışlarıyla projenin tamamlandığını kaydeden Özge, “Yaşlı yaşam merkezimiz, içerisindeki aktif yaşlanma birimi ile henüz hasta olmamış büyüklerimiz ve hasta yakınlarına 250 kişiye kadar sosyal ve psikolojik destek hizmeti verebilecek. Gündüz bakım evi birimi ile 100’ü aşkın erken ve orta evre hastamıza evlerinden alınıp bırakılarak sağlık ve sosyal hizmet verebilecek. Sürekli bakım birimi ile 60 orta ve ileri evre hastamıza sürekli bakım ve sağlık hizmeti verebilecek” diye konuştu.
Özge, evde bakım talep eden hastalara evinde de destek verileceğini vurgulayarak, “Tamamı bağışlarla finanse edilen tesis, bağışçı desteğinin yanı sıra 70’e yakın profesyonel tarafından kamu yararı gözetilerek işletilecek. Merkez aynı zamanda ülkemizde yaşlı bakımı kavramındaki profesyonel gelişmeler için de teorik ve pratik anlamda önemli bir okul görevi görecek. Edinilen tecrübeler tüm dünya ile paylaşılacak” ifadesini kullandı. 


İÇİNDE TERZİHANE VE ORGANİK TARIM BAHÇESİ VAR
Merkezin, sosyal etkinlik açısından zengin olacağını ifade eden Prof. Dr. Aynur Özge, şöyle konuştu: “Tesis içerisinde bulunacak Behiye Aksoy Müzesi, Mehmet Nuri Çil Yaşam Müzesi, Yıldırım Mayruk Terzihanesi ve 3 bin metrekareyi bulan organik tarım hobi bahçesi ile büyüklerimize yalnızca bakım değil, kaliteli yaşlanma ve maksimum etkileşim fırsatı sunulacak. Aynı zamanda bu birimler günlük öğrenci ziyaretleri ile hem gençlere hizmet verecek, hem de gençlerin kısa süre ile de olsa büyüklerimiz ile aktif etkileşimine fırsat sunacak etkinlikler de yapılacak."
Özge, kampanyaya katkı sağlayanların isimlerinin merkezde yaşatılacağını belirterek, "Büyüklerimizin huzur bulduğu, bizim de her an bir parçası olmak isteyeceğimiz bir binaya kavuştuk. Bu gurur ilelebet birlikte yaşayalım istiyoruz." ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Kulaksızoğlu ve Özge, beraberinde CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Hüseyin Çamak ve Serdar Kuyucuoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı ve ilçe belediye başkanlarıyla yaşlı yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
Yaşlı yaşam merkezi için dernek tarafından “Bir tuğla da siz koyun” sloganıyla bağış kampanyası düzenlenmiş, kampanyaya çok sayıda vatandaş ve kurum destek vermişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA