Bin TL verip gönderdiler! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bin TL verip gönderdiler!


 

Mersin’de suça bulaşmamak için yetkililerden yardım isteyen 23 yaşındaki genç, kendisine bin liralık çek verilerek konun kapatılması istendiğini öne sürdü. Sokakta kalan genç, “Dilenci değilim, sadece barınacak yer ve iş istiyorum” diye serzenişte bulundu.

SONER AYDIN

Mersin’de 14 yaşına kadar yurtta kalan daha sonra babası tarafından yurttan çıkartılan ancak babasının kısa bir süre sonra vefat etmesinin ardından sokaklarda yaşamaya başlayan ve arkadaşlarının da etkisiyle çeşitli suçlara bulaşarak 5 yıl cezaevinde yatan İsmail Tutkun isimli 23 yaşındaki genç, yetkililere seslenerek tekrar suça işlememek için yardım istemişti. 

“DİLENCİ DEĞİLİM”
Yurttan çıktıktan sonra 17 yaşına kadar sokakta kalan ancak sonrasında çeşitli nedenlerle suça bulaşarak ceza evine giren, kalacak yeri, işi ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan İsmail Tutkun isimli gencin yardım istediğine Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Mersin Valiliği cevap verdi. Yetkililerden herhangi bir maddi yardım talep etmeyen, sadece barınacak bir yer isteyen Tutkun’a Mersin Valiliği el uzattı. Ancak Tutkun’un uzattığı el ise havada kaldı. Cep telefonu ile kendisine ulaşan Mersin Valiliğine giden Tekin, Valilikten hayal kırıklığı ile ayrıldığını anlattı. Sadece barınacak bir yer talebi ile Valiliğe giden Tutkun, konunun kapanması için eline bin lira tutuşturulduğunu anlatarak, “Valilikten barınacak bir yer talep ettim ama elime bin lira tutuşturup beni gönderdiler. Dilenci değilim ben verdikleri bin lira bir ay sonra bitecek. Peki sonra? Benim kalacak yerim yok, bu yüzden işe giremiyorum. Tek göz oda bile olsa razıyım” dedi.

“PARA DEĞİL, BARINACAK YER İSTİYORUM”
Eline tutuşturulan bin liranın yarısını yaşlı amcasının ev kirasını vererek bir süre yanında kaldığını dile getiren Tutkun, “Aldığım para ile bir süre otelde kaldım. Daha sonra yaşlı bir amcam var kirada yaşıyordu onun bir aylık kirasını vererek yanında kaldım ancak o da yaşlı olduğu için huzur evine yerleşti. O evden gidince ben yine sokaklara dönmek zorunda kaldım. Eşyalarım bir dönercinin bodrumunda. Kimseden maddi bir yardım talep etmiyorum. İstediğim sadece barınacak bir yer. Yeniden suç işleyip, cezaevine girmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA