Tarsus’ta gözler İsmetpaşa’nın dönüşümünde


 

Mersin Tarsus’ta yaklaşık 5 yıldır dönüşüm bekleyen İsmetpaşa Mahallesi’nden ki rezerv alanı modeliyle ilerlemek için harekete geçen Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Projeye başladık” diyerek müjde verdi

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisi’nin 2026 yılı Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

Geniş gündemle gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşümden çevre politikalarına, sosyal desteklerden kent sporuna kadar birçok konu ele alındı. Başkan Ali Boltaç, kararların Tarsus’un geleceği adına önemli bir yol haritası oluşturduğunu belirtti.

 

İSMETPAŞA’DA SON DURUM NE?

AKP’li Meclis Üyesi Yüksel Atum, İsmetpaşa Mahallesindeki dönüşüm ile ilgili 3 meclis önce bir rezerv alan tartışması olduğunu ve kendisinin sürecin uzayacağına dair uyarı yaptığını anımsatarak,  “Siz birkaç hata içinde çözüleceğini söylemiştiniz, İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili son durum nedir?” dedi.

 

DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Bunun üzerine Belediye Başkanı Ali Boltaç, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm projesinde hukuken de teknik olarak da projeye başlamayı sağlayacak noktaya geldiklerini söyleyerek, “Projeye başladık” dedi.

Sözleşmelerin çok büyük bir kısmının hak sahipleri ile yenilendiğini söyleyen Boltaç, “Yapı ruhsatı ve inşaat faaliyetleri ile ilgili tüm hukuki durumu çözmüş durumdayız. Yapı ruhsatlarını yeniledik, kazı iznini aldık. İsmetpaşa kentsel dönüşümde temel kazısına başladık.

Ayrıca Bakanlık ve kentsel dönüşüm başkanlığı ile temas halindeyiz. Rezerv alan talep başvurumuzu yaptık, en kısa zamanda neticesini bekliyoruz. Bu ay içerisinde bakanlık ile bir görüşmemiz olacak. Usulsüzlüklerle ilgili zaten yargıya intikal eden süreçler var. Bu durumlarla ilişkili mağdur olan tüm vatandaşlarımızın hukuki süreci ve projedeki usulsüzlüklere ilişkin yargı sürecini yakinen takip ediyoruz.

 

“TOPLAM 11 BLOKTAN OLUŞAN PROJEDE 8 BLOK TİCARET, KONUT, BODRUM, ZEMİN VE ASMA KAT OLMAK ÜZERE 14 KATLI YAPILARDAN OLUŞMAKTA”

İsmetpaşa Mahallesindeki her bir vatandaşımızın huzurlu yuvalarına kavuşacağına adımız gibi eminiz ve kavuşmaları için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 17 bin 525 metrekare olan arsanın inşaat alanı 78 bin 180 metrekaredir. Toplam 11 bloktan oluşan projede 8 blok ticaret, konut, bodrum, zemin ve asma kat olmak üzere 14 katlı yapılardan oluşmaktadır. 2 blok ticaret; bir blok kapıcı dairelerinden oluşmaktadır. Toplamda 446 konut ve 48 işyeri yapılacak. Konut alanı 52 bin 956 bin metrekareye, ticaret alanı ise 10 bin 958 metrekareye tekabül etmektedir. Şuanda sorunsuz anlamda sözleşme oranımız ise yüzde 62’ye ulaşmış durumda. Bu anlamda da oradaki inşaatımıza başladık.

 

İHALE NASIL YAPILACAK?

İnşaatımızı ilk etapta İmar Ltd. Şti idare edecek. İmar Şirketi kazı ve hafriyat çalışmalarını yapıyor, bununla ilgili bir firmayla da anlaştılar, temel atma çalışmalarını yapacaklar. Bu süre zarfında ihaleye çıkıp çıkmamanın kararını vereceğiz. İhaleye çıkarsak ya blokların sayılarını bölerek birkaç müteahhide vereceğiz ya da çok güçlü bir firma ile karşılaşırsak, ‘şu kadar süre içinde bitirmeyi taahhüt ediyorsan biz sana bu işi verelim’ diyeceğiz. Ama bu işin sonunu getireceğimizin Tarsus halkı adına bilinmesini istiyorum. Bu benim boynumun borcu, bu işi yapacağım. Bu işe köstek olmak isteyenlerin diyetini gayet iyi biliyorum ama çok şükür kimseye verecek hesabımız yok” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA