MESBAŞ sessizliğini bozdu ‘O araziyi’ istiyoruz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESBAŞ sessizliğini bozdu ‘O araziyi’ istiyoruz!


 

Mersin Serbest Bölge Kullanıcıları A.Ş. (MESBAŞ) yönetimi, Toros Gübre’ye ait 334 dönümlük alanın bölgenin genişleme alanı olmasına yönelik sessizliğini bozdu: “O araziyi istiyoruz”.

Hediye EROĞLU

Mersin’de Toros Gübre’ye ait 334 dönüm arazinin Mersin Serbest Bölgesi’ne genişleme alanı olarak kazandırılması için kent dinamikleri adeta ayağa kalkarken, bölge yönetimi sessizliğini bozdu. 

“BÜYÜKŞEHİR’E İKİ KEZ BAŞVURDUK”
Mersin Serbest Bölge Kullanıcıları A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, söz konusu arazinin bölgeye kazandırılması için konuyu iki kez Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne taşıdıklarını açıkladı. Büyükşehir Meclisi’nin yapacağı imar planı düzenlemesi ile ellerini güçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Mum, tüm platformlarda arazinin Serbest Bölge’ye verilmesi için çabaladıklarını aktardı. 

YÖNETİM KURULU TOPLANIYOR
MESBAŞ yönetim kurulunun konuyu bu hafta yapacağı yönetim kurulu toplantısı ile gelin son süreci değerlendireceğini açıklayan Genel Müdür Mum, “Bu toplantıda son gelişmeleri değerlendirerek, yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritası görüşülecek. Ayrıca önümüzdeki günlerde kamuoyunu gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımız olacak” dedi. 

BÖLGE DOLDU! YENİ YATIRIMCI ALINAMIYOR!
Türkiye’nin ilk serbest bölgesi olarak 1985 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla 836 dönüm üzerine kurulan bölgede bugün 437 yerli ve yabancı firma faaliyet gösteriyor. 112 ülkeye 600'ün üzerinde ürün satan ve yaklaşık 10 bin kişi istihdam eden firmalar, Mersin'e kayıtlı dış ticaret yapan firmaların toplamından yüzde 30 daha fazla işlem yapıyor.
Bu firmalardan vergi alan sorunlarının çözümünde ve taleplerinin yerine getirilmesinde aktif rol oynayan MESBAŞ yönetimi, yüzde 100 doluluk oranına ulaşan bölgedeki yatırım taleplerine de yer olmadığı için cevap veremiyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA