“İşverenden talebimiz ‘insanca yaşam’” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İşverenden talebimiz ‘insanca yaşam’”


 

MSC/MEDLOG işçinin direnişi sürüyor

Mersin’de sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılan MSC/MEDLOG Lojistik işçilerinin direnişi sürüyor. Taleplerinin insanca yaşamak olduğunu dile getiren işçiler işe geri alınana kadar direnişlerini sürdüreceklerini söylediler. 

SONER AYDN

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlü 22 işçi, sendikalı oldukları için işten çıkartıldıkları MSC/MEDLOG önünde direnişini sürdürüyor. 20 gündür dünyanın ikinci büyük konteynır taşıma operatörü olan MSC/MEDLOG önünde bekleyen işçiler, işe alınıp çalışma koşulları düzeltilene ve sendikaları tanınana kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

“SENDİKALI İŞÇİLER ÇIKARTILDI”
İşçilerin 20. gününe giren direnişi ile ilgili bilgi veren DİSK/Nakliyat-İş Anadolu Şube Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ünver, Mersin, İstanbul, Gebze, Bursa, İzmir ve İskenderun'dan 160'a yakın işçinin sendikalı olmasından dolayı işten çıkartıldığını dile getirdi. Mersin’de MSC/MEDLOG’un 35 TL olan yol ücretine zam isteyen işçilere kapıyı gösterdiğini işçilerin ise haklarını aramak için sendikaya üye olduğunu, bunun üzerine işten çıkartıldığını kaydeden Ünver, işçilerin sendikaya üye olmasının ardından e-devlet şifrelerinin istendiğini kaydetti. Anayasal haklarının takipçisi olacaklarını vurgulayan Ünver, “İnsanca yaşamamızı sağlayacak sendikal mücadelemizi sürdüreceğiz. İşveren sendikamızı tanıyana kadar nerde bir MSC/MEDLOG işvereni varsa oralar bizim için direniş alanı artık” dedi.

“İŞÇİLER KANDIRILDI”
İşten çıkartılan işçilerin Mersin’de daha önce çalıştıkları işyerlerinden vaatlerle, tazminatlarını dahi almadan çıkartılarak işe alındığı bilgisini de veren Ünver, işçilerin işveren tarafından kandırıldığını öne sürdü. Ünver, daha önceki işyerinden çıkan işçilerin MSC/MEDLOG’a güvendiğini, birçoğunun kredi çektiğini ve kredileri ödeyemez durumda olduklarını sözlerine ekledi. 

“ADALETLİ BİR ÜCRET İSTİYORUZ”
İşverenden taleplerinin, insanca yaşayabilecekleri, çocuklarına bir gelecek sağlayabilecekleri, adaletli bir ücret, toplu iş sözleşmesine (TİS) oturmak ve sendikalarının tanınması olarak vurgulayan Ünver, ilk taleplerinin ise işten atılan işçilerin geri alınması olduğunu ve taleplerini yerine getirilmesi halinde direnişlerine son vereceklerini dile getirdi. Öte yandan birçok sendikanın destek ziyaretlerini sürdürdüğü işçilere uluslararası bir destek de geldi. Uluslararası Taşıma İşçileri Sendikası (ITF) üzerinden işten çıkartılan işçiler adına MSC/MEDLOG patronu ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Ünver, önümüzdeki günlerde görüşmelerin netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

“KAZA YAPANI İŞTEN ÇIKARTIYORLAR”
Hüseyin Eren isimli işçi ise, yaklaşık 18-19 ay önce MSC/MEDLOG’a başvurmalarının ardından 1 ay işsiz bir şekilde bekletildiklerini söyledi. 1 ay sonra işe alınırken mülakat yapıldığını, mülakatın ardından maaşlarının yüksek olacağı vaadinde bulunduğunu aktaran Eren, “Bunların hiçbirini yapmadıklar. Biz defalarca zam istedik, primimiz neden yüksek değil diye sorduk ancak hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. Biz de haklarımızı aramak için sendikaya üye olduk. Sendikaya üye olduğumuz için bizi Kurban Bayramı’ndan 2-3 gün önce işten attılar. Sendikaların baskısı ile tazminatımızı aldık ve ‘işimizi geri istiyoruz’ diye direniş başlattık. Burada kaza yapan arkadaşlarımızı tazminatsız bir işten çıkarttılar. İşverenin kaza yapan işçilerden araç masraflarını kestiğini kaydeden Hüseyin Eren, kaza yapan bir işçinin ise raporunun bitmesinin ardından işten çıkartıldığını söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA