“Memur alımlarında yandaşlık değil, liyakat aranmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Memur alımlarında yandaşlık değil, liyakat aranmalı”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, memurluk sözlü sınavlarının adil, eşit ve şeffaf olması için kanun teklifi verdi.

Haber Merkezi

15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile geçmişte liyakate dayalı olmayan yöntemlerle kamu hizmetlerinde işe alınıp çalıştırılanların devleti çökme noktasına getirdiklerinin açıkça ortaya çıktığını belirten Aytuğ Atıcı, “AKP’nin, OHAL tasfiyesi ile boşalan kadroları, objektif olmayan yöntemlerle ve kendi adamlarıyla doldurduğuna dair haberler vatandaşı ümitsizliğe sevk etmektedir.” dedi.
Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, iktidarın son 14 yılda kamuda sıklıkla bilimsel, şeffaf, ölçülebilir olmayan şekilde sözlü sınav yaparak yandaşlarını işe yerleştirdiğine dikkat çekerek; “şu an kendi atadıkları üst düzey yöneticileri darbe girişimine zemin hazırlama suçlamasıyla birer birer tasfiye ettiler. Bununla da kalmayıp OHAL yasası ile suçlu, suçsuz ve muhalif on binlerce devlet memurunu işten attılar.” dedi.
Oluşan kamu çalışanı açığı için yapılan yeni alımların önemli kısmının mülakatla yapıldığını ifade eden Atıcı, mülakatların liyakate uygun şekilde adil, eşit ve şeffaf olması gerektiğini belirterek; “Devlet içinde cemaat ve benzeri yapılanmaların önüne geçmek ve liyakate uygun kişilerin görev alması için tüm kurumları bağlayıcı şeffaf, ölçülebilir yasal kuralların olması gerekir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA