Tarsus’tan Adıyaman’a dayanışma eli


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediyesi, 6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Adıyaman’da kalıcı sosyal ihtiyaçların karşılanmasına yönelik desteklerini sürdürüyor. Tarsus Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, kardeş belediye olan Kömür Belediyesi’ne 5 milyon TL tutarında taziye evi yapım desteği sağlandı.

 

KARDEŞ BELEDİYELER ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Tarsus Belediyesi 2025 Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda daha önce alınan karar doğrultusunda, depremden ciddi şekilde etkilenen Adıyaman ilimizde Adıyaman İl Belediyesi’ne bağlı Kömür ve Yaylakonak belediyelerine Tarsus Belediyesi tarafından destek sağlanması kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda, kardeş belediyeler arasında yürütülen iş birliğini resmiyete kavuşturan protokol, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş arasında imzalandı.

Protokol imzasından sonra konuşan Başkan Ali Boltaç, alınan meclis kararının deprem sonrası dayanışma anlayışının somut bir sonucu olduğunu belirterek, “Çok kıymetli Tarsus halkı; bugün Adıyaman Kömür Belediye Başkanımız bizleri ziyaret etti. Kardeş belediyemiz olan Kömür Belediyesi ile, meclisimizin aldığı karar doğrultusunda 5 milyon liralık taziye evi desteği sağlıyoruz. Projeleri hazır, inşaata başlamak için gün sayıyorlar. Bugün de bu desteğin protokolünü imzaladık. Kömür Belediyesi’ne ve orada yaşayan tüm Adıyamanlı hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Taziye evi en kısa sürede Belediye Başkanımız tarafından hayata geçirilecektir. Biz de kardeş ve dost belediye olarak, her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş ise Tarsus Belediyesi’nin desteğinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Adıyaman’dan ve Kömür’den tüm hemşehrilerimizin selamlarını Tarsus halkına iletiyorum. Sayın Ali Boltaç Başkanımıza ve Tarsus Belediyesi’ne, 5 milyon liralık taziye evi desteği için Kömür halkı adına teşekkür ediyorum. Bu iş birliğiyle ilçemize önemli bir sosyal alan kazandıracağız.” dedi.

 

DEPREM GERÇEĞİNE KARŞI ORTAK YOL HARİTASI

Taziye evinin kısa sürede hayata geçirilmesi hedeflenirken, Tarsus Belediyesi’nin deprem gerçeği karşısında yalnızca bugünü değil, yarınları da gözeten dayanışma anlayışıyla bölgeye yönelik desteklerini sürdüreceği vurgulandı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarının paylaşılması ve protokolün imzalanmasının ardından tamamlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA