Toroslar sonbaharı şiirler ile karşıladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar sonbaharı şiirler ile karşıladı


 

Mersinli yazarlar sonbaharı, şiir dinletisi ile karşılayarak, okumanın önemine vurgu yaptılar.

Gülsen Kaya

Mersin Yazarlar Derneği tarafından “Hoş geldin Sonbahar” temalı şiir dinletisi düzenlendi. Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe; Toroslar Belediyesi ev sahipliği yaptı. Etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Mersin, Yenişehir Belediyesi meclis Üyesi Enüs korkmaz, Mersin İl Genel Meclisi eski Meclis Başkanı Fahrettin Kılınç, şair ve yazarlar ile davetliler katıldı.

OKUYAN İNSAN DÜŞÜNÜR, ÖZGÜR VE CESUR OLUR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan MYD Başkanı Rüştü Aydın, Amfi Tiyatro’nun Toroslar’a kazandırılmış güzel bir mekan olduğunu dile getirdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bu mekanda sanatsal çalışmalar yapılması için kendilerine destek vermesinden dolayı teşekkür eden Aydın, şairlerin ve dostların katılımı içinde onlara ayrı ayrı teşekkür etti. Rüştü Aydın, okumanın önemine değinerek, okuyan insanın yazar olacağını, özgürce düşüncelerini yazabilen insanların ise her zaman güçlü ve cesur olacaklarına dikkat çekti. Aydın, bunun için etkinlikler yaparak şairlerin ve yazarların seslerini duyurabilmeyi hedeflediklerini, şiir sergileri ile daha çok insanlara ulaşmaya çalıştıklarını anlattı. Konuşmasının sonunda Başkan Aydın, sonbahar konulu bir şiirini okudu.

SANATA DESTEK SÜRECEK
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, Amfi Tiyatro’nun sanat çalışmaları için uyarlanmış güzel bir mekan olduğunu anlattı. Mersin Yazarlar Derneği’nin şairleri ile dostları ile bu mekan da olmalarından dolayı da memnun olduğunu dile getirdi. Başkan Tuna; “Sayı az olabilir ama inşallah yazanların çizenlerin çoğaldığı ve onu dinleyenlerin her gün arttığı ve bu mekanda, özellikle bu tür çalışmaları uygulayacağımız bu yerde azdan çoğa doğru giden çoğalan insanların olduğu çok güzel ortamlarda inşallah bu şiir akşamlarını mütemadiyen yaparız. Tabi burada hayallerini düşüncelerini mısralara dökmek çok özel bir şeydir. Herkes bu işi yapamaz. Ama bu işin yapıla yapıla hayal gücünü genişlettiğini biliyoruz. İşte  bura da şiirlerini yazan şairlerin yine şiirlerini kendilerinin okumaları çok farklı ve güzel bir anlam katıyor. Kiminde aşk, kiminde sevda, kiminde hasret, kiminde çevre ve her birinde ayrı bir konuyu hitap eden mısraları bizlere sunan şair ve yazarlara, sizlere teşekkür ediyorum.”dedi

ŞAİRLERE TÜRK BAYRAĞI VE KİTAP VERİLDİ
Konuşmaların ardından şairler şiirlerini okudu, aşıklar türkülerini söyledi. Derneğe üye 20’ye yakın şairin seslendirdiği şiirler beğeni toplarken, yazar Hanife Mert’te ‘Eylül’ konulu makalesini okudu. Sazıyla sözüyle Erdemli’den katılan İsmail Çiftçi’de güzel sesiyle davetlileri neşelendirdi. Aşık Cumali Efe’de doğaçlama şiiriyle açılışı ve kapanışı yaptı. Sunumu ise Şair-Yazar Mine Bahçeci yaptı. 
Program sonunda Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kitaplar ve Türk Bayrağı’nın da içinde bulunduğu çantayı şair ve yazarlara tek tek verdi ardından toplu fotoğraf alındı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA