Milyonluk tesis harabe oldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Milyonluk tesis harabe oldu!


 

Mersin’de 34 milyona mal olan ancak sonrasında mahkeme kararı ile yıkılan Deniz Park bugünlerde uyuşturucunun ve fuhuşun kol gezdiği bir yer haline geldi!

SONER AYDIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Deniz Parkın yıkımının ardından parkın “Müftü Deresi’nin güneyine taşınacak’ ifadelerini kullanmasının ve yapılması planlanan aquapark ve lunapark arazilerinde incelemelerde bulunmasının bir yıldan fazla zaman geçti ancak konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı. 

“1 YILDIR ÇALIŞMA YAPILMADI”
Mersin’de dönemin CHP'li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan tarafından 34 milyona mal olan ve 28 Temmuz 2013’te açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Deniz Park, 22 ay sonra 6 Mayıs 2015’te Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle MHP’li Burhanettin Kocamaz döneminde yıkıldı. Ancak aradan geçen 1 yılı aşkın bir süreye rağmen herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle milyonluk tesis uyuşturucu kullananların ve fuhuşun kol gezdiği mekan haline geldi.

“UYUŞTURUCU, FUHUŞ, KAVGA…”
Dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın Mersinlilere prestij projesi olarak sunduğu, milyonluk yatırım virane durumda. Tesisin giriş kapısındaki camların tamamı kırılırken, etrafa dağılan camlar tehlike saçıyor. Öte yandan yıkılan parkta bulunan tuvaletler kapatılmadığı ve gerekli güvenlik önlemler alınmadığı için evsizlere ev olmuş durumda. Parkın yıkılmasının ardından bakımsızlıktan dolayı bazı ağaçlar kururken, milyonluk tesis çalı ve otlara teslim olmuş durumda. Prestij projesinde meydana gelen sorunlar bunlara da sınırlı değil. Parkta güvenliğin olmaması nedeniyle bıçaklı kavgaların yaşandığı öne sürüldü. 

PARKTA YAŞANAN SUÇ OLAYLARI GİDEREK ARTIYOR
Özellikle çevrede bulunan balıkçılar ve esnaf ise parkta yaşananlara şahit olmalarına rağmen konuyu gündeme getirmekten çekiniyor. Polisin bölgede sürekli devriye gezmesine rağmen, parkta yaşanan suç olayları giderek artıyor. Parkın yan kısmında bulunan Lunaparka gelen ve gezmek amacıyla teknelerin olduğu kıyıda yürüyen vatandaşlar ise durumdan oldukça rahatsız. Bölgede belli bir saatten sonra hatta gün içine dahi gezmekten korktuklarını dile getiren vatandaşlar, yıkımdan sonra parkın kendi haline bırakıldığını ve hırsızların, alkoliklerin, uyuşturucu bağımlılarının, fuhuşun mekanı olduğunu dile getirdi. 

“PARAMIZ ÇARÇUR EDİLDİ”
Bölgenin yine aynı şekilde sosyal bir tesis olarak kullanılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Buraya milyonluk yatırım yapıldı. Sonra bir kararla yıkıldı. Ne tesis yapılırken ne de yıkılırken bize sorulmadı. Burası bizim vergilerimizle yapılmıştı ama bize sorulmadan yıkıldı. Eğer bir çalışma yapacaklarsa vatandaşlara sorsunlar. Paralarımız çarçur olmasın. Bütün vatandaşların ücretsiz kullanabileceği bir tesis yapılsın” görüşünü belirttiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA