Koltuğu bıraktı sorumluluğu bırakmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Koltuğu bıraktı sorumluluğu bırakmadı!


 

Son 4 yıldır vizyonlu liderliği ile Mersin Barosu’nu salt bir meslek örgütünden öte hatırı sayılır bir hukuk kurumune dönüştüren avukat Alpay Antmen, verdiği sözü tutarak koltuktan vazgeçti ve başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Söz verdiği hemen hemen her şeyi başarmanın haklı gururu ile emaneti gerçek sahibi genel kurula tevdi etmeye hazır olduğunu söyleyen Başkan Antmen, ancak insanlık için, mesleği için, ülkesi için, Mersin için çalışmaya devam edeceğinin de altını çizdi. 

Hediye Eroğlu

İl genelinde sahip olduğu bin 800’e yakın avukat üyesi ile Türkiye’nin önde gelen barolarından olan Mersin Barosu sandığa gidiyor! Baro başkanı, organları ve Türkiye Barolar Birliği Delegeleri’nin belirleneceği seçimler 8 Ekim 2016 tarihinde Baro Gökdelen Hizmet Birimi’nde gerçekleştirilecek. 
İki yılda bir yapılan seçimlerde son iki dönemdir başkanlık yapan Alpay Antmen, yeniden aday olmazken Hakan Kendirci, Bilgin Yeşilboğaz ve Ali Er şuana kadar adaylığını açıklayan isimler oldular. 

SÖZÜNÜ TUTTU, KOTUKTAN VAZGEÇTİ!
Avukatların büyük ilgi gösterdiği 2014 yılında yapılan seçimlerde “Son kez adayım” diyerek avukatların oylarını isteyen ve bu sözünü tutarak 8 Ekim’de yapılacak seçimlerde aday olmayacak olan Antmen, görev yaptığı son 4 yılda kurumun kent ve ülke genelinde aktif rol oynamasında en etkili isim oldu. 
Seçim hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen mevcut Başkan Alpay Antmen, geride kalan 4 yıllık süreçte halkın avukatları olarak daima haklının, hakkın, adaletin ve eşitliğin yanında olduklarını söyledi. 

“ÖTEKİLEŞTİRMEDİM” 
“Ben ve seçilmiş tüm arkadaşlarım göreve başladığımız ilk günden bu güne kadar baromuza, mesleğimize, halkımıza, kentimize, ülkemize kendimizi adadık, çok çalıştık ve Baromuzda çıtayı bu aşamaya kadar yükselttik” diyen Antmen, “3-4 Kasım 2012 tarihli Genel Kurulumuzdan bu yana tam 4 yıldır Mersin Barosu Başkanı olarak her hangi bir kimseyi ayırdığımı, ötekileştirdiğimi, hizmet ederken kişi seçtiğimi hiç kimse söyleyemez. Bu gün itibari ile Mersin Barosu’nun hizmet kalitesi ve standartları ne 2012 ne de 2014 yılı ile kıyas kabul edilemeyecek derecede ileriye gitmiş olup,  bu durum Mersin Barosu’na hizmet eden tüm değerli meslektaşlarımızın eseridir.

“SİYASİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMADIK”
Bu gün itibari ile sonlandırdığımız iki yıllık çalışma dönemimizde Mersin Barosu, hiç bir tereddüte mahal vermeden, evrensel hukuk normları doğrultusunda öncelikle mesleğimiz, baromuz ve meslektaşlarimiz başta olmak üzere kentimize, halkimiza ve topluma hiç durmadan; hiç kimseyi ve hiç bir görüşü ayirt etmeden 7 gün 24 saat hizmet etmiştir. 
Mersin Barosu Yönetim sürecimizde bu güne kadar asla hiç bir partinin ya da oluşumun ön ya da arka bahçesi olmamış; Haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında dimdik durmuş ve gereken tepkiyi korkmadan cesur bir biçimde göstermiştir” dedi. 

“HALKIN, HAKLININ AVUKATIYIZ”
Mersin Barosu’nun, son 4 yıldır daima avukatın, halkın, haklının, hakkın, hukukun, adaletin, mağdurun ve ezilenin yanında durduğunu dile getiren Başkan Antmen, Mersin Barosu’nun üyeleri ile olduğu gibi halkla da bütünleştiğini, önder ve öncü bir baro haline geldiğini aktardı. “Mersin Barosu avukatın olduğu kadar artık halkın da avukatıdır” diyen Alpay Antmen, “Yönetimimiz; seçildiği ilk günden bu güne kadar geçen süre zarfında avukatlık mesleği ve avukat hak ihlalleri konusunda asla taviz vermediği gibi; Toplumsal tüm davalar ile kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar davalarında tüm Türkiye’de açılan davaları takip ederek müdahil olmuştur. 

“VARLIĞIMIZ İLE GÜVEN VERDİK”
Son 4 yılda meslektaşlarımız hiç bir yerde asla yalnız bırakılmamış; Bizim dönemimizde meslektaşlarımız karakolda, emniyette, savcılıkta, mahkemelerde, adliyede kısacası her yerde kendilerini güvende hissetmişlerdir.
Mersin Barosu kentimizin öncü ve önder bir meslek odası ve sivil toplum kuruluşu olmuş; sözü dinlenir, liderliği aranır ve yardımı istenir hale gelmiştir. Mersin Barosu meslektaşlarımızdan aldığı güçle artık  ülkemizin önder ve öncü barolarından biridir; bundan da dönüş yoktur. Keza, bu gün itibari ile Mersin Barosu salt bir meslek örgütü değil, hatırı sayılır bir hukuk kurumudur.
Ben ve seçilen tüm arkadaşlarım Mersin Barosu Genel Kurulu’nun bize tevdi ettiği bu görevi bir tür kutsal emanet gibi görerek, hiç bir meslektaşımızı ayrıştırmadan, tüm meslektaşlarımıza aynı yakınlıkta olarak 22 Ekim 2014 tarihinden bu yana, yoğun özveri ile gücümüzün ve bilgimizin yettiği oranda en iyi şekilde yapmaya çalıştık.
Sadece yönetim kurulumuz değil merkezlerimiz ve komisyonlarimizda görev yapan tüm meslektaşlarımız ile birlikte siz değerli Mersin Barosu camiasına hizmet etmekten büyük onur duyduk”.

“GELİR ARTIŞI SAĞLADIK”
Görev süresi içerisinde yaptığı çalışmalardan da örnekler veren Baro Başkanı Alpay Antmen, 22 Ekim 2014 tarihinden bu yana Mersin merkez ve tüm ilçelerde bilgisayar sistemlerinin yenilendiğini vurguladı. Erdemli, Anamur, Mut, Gülnar, Aydıncık Avukat Odaları’nın yeniden tefriş edildiğini de söyleyen Antmen, “Tarsus Adliyesi dinlenme terası üstü için tente yapılmış, CMK, Avukat Hakları Merkezi ve Komisyon hizmetleri için 33 AHM 40 plaka sayılı yeni bir hizmet aracı satın alınmış, Mersin Cezaevi, Anamur ve Silifke Adliye otoparkları yapılmış, Gökdelen Hizmet Birimi ses sistemi yenilenmiştir. Baromuz tarafından hazırlatılan akıllı telefon uygulaması DEYTEK ile meslektaşlarımız telefonları ile mevzuata, ajandalarını, baro levhasını ve baro duyurularını online olarak takip etmeye başlamıştır. Mersin Barosu kaşe kullanmak yerine  Darphane resmi mührü kullanmaya başlayarak, resmi bir kurum kimliğini pekiştirmiştir. Bu dönemde Baromuz için bir devrim olan MB Kart sistemi faaliyete geçmiş olup; bununla Mersin Barosu’nun tüm alımları bir depo vasıtası ile takip edilmeye başlanmıştır. Elektronik olarak takip edilerek her türlü kayba son verilmiş; Baromuzun tüm demirbaşları listelenerek bu program ile kontrol edilmeye başlanmıştır. Sonuç olarak baromuzun tüm alımları tek elden yapılmaya başlanmış ve tüm para işlemleri bilgisayar ortamında yapılarak en az yüzde 25 civarında bir gelir artışı ile alımlarda aynı oranda tasarruf sağlanmıştır” diye konuştu. 

İNSANLIK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM
Söz verdiği hemen hemen her şeyi başarmanın haklı gururu ile emaneti gerçek sahibi genel kurula tevdi etmeye hazır olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Antmen, ancak insanlık için, mesleği için, ülkesi için, Mersin için çalışmaya devam edeceğinin de altını çizdi. 
“Daima halkın, hakkın, hukukun, adaletin, mağdurun ve ezilenin yanında durdum, Bundan sonra da ne pahasına olursa olsun bundan geri dönmeyeceğim” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA