Yerli muz üreticilerine yeni yıl müjdesi


 

İthal muz karşısında ezilen yerli muz üreticisine yeni yıl müjdesi: İthal muza ek gümrük vergisi geldi!

Haber Merkezi

 

İthal muz fiyatlarının artmasına rağmen vergi oranlarının sabit kalmasına yönelik tepkiler ses getirdi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in de TBMM gündemine taşıdığı üreticinin de sık sık talep ettiği, ithal muza ek gümrük vergisi getirilmesi isteği kabul gördü.

 

BİR TON İTHAL MUZ, 780 DOLAR

Mersin Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, kararı, “Yerli muz üreticilerimize yeni yıl müjdesi” diyerek duyurdu.

Gümüş, “Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan İthalat Rejimi Kararına Ek Karar ile 2026 yılında ithalatta uygulanacak gümrük vergileri belirlenmiş bulunmaktadır. Bu Karar kapsamında, muz ithalatında uygulanan yüzde 7 oranındaki gümrük vergisinin yanı sıra uygulanmakta olan ton başına 626 dolar ek mali yükümlülük bir ton ithal muz, 780 dolar düzeyine yükseltilmiş ve muz ithalatında ton başına ilave 154 dolar mali yükümlülük getirilmiştir. Söz konusu düzenleme yerli muz fiyatlarına da olumlu bir şekilde yansıyacak olup, üreticilerimiz üretim maliyetlerinin karşılanması ve ürünlerini daha makul bir fiyata pazarlama imkanı bulacaklardır. Kararın ülkemiz ve muz üreticilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  
 

  HABERCİ SPOR
 
 
  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANE
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA

Mersin Haber