Kadın sanayicilere liderlik eğitmi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın sanayicilere liderlik eğitmi!


 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Akademi’nin Aya Yönetim ve Gelişim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirdiği eğitimler çerçevesinde sanayici kadınlar liderlik eğitimi aldı.

Haber Merkezi

Aya Yönetim ve Gelişim Merkezi Kurucusu Dr. Obengül Ejder’in karakter analiz testi ile başlayan eğitimde Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, iş ve sivil toplum kuruluşlarında liderlik tecrübelerini paylaştı.
Dr. Ejder başarıda ilk adımın kişinin kendini iyi tanımasıyla başladığına vurgu yaparak, “Güçlü yanlarımızın yanı sıra her geçen gün donanım kazanmaya yönelik çaba içerisinde olmalıyız. Hayallerimiz ve bu hayallerin gerçekleşmesi için planlarımız olacak. Bu süreçte çelik gibi bir yüreğe ve sabra ihtiyaç duyacağız. Zayıf yönlerimizin iyileştirilmesiyle ilgili çabalarımız yaşadığımız sürece devam edecek. Doğuştan liderlik özelliklerimiz olabilir; ama lider kalabilmek için doğru iletişimden network genişletmeye, dünyayı ve sektörümüzü iyi izlemekten araştırmacılığa, sağlığımıza özen göstermekten aile bağlarımızı güçlendirilmesine her alanda uğraş göstereceğiz” dedi.
İş yaşamında kadın olmanın dezavantaj değil avantaj olduğuna dikkat çeken Dr. Ejder, titiz, detaycı, altıncı hisse sahip, anneliğiyle üretken konumdaki kadın kariyer basamaklarını daha etkin ve hızlı çıkabileceğini söyledi.

"ADİL, ARİF VE ZARİF OLUN"
GED Başkanı Esra Özden de üniversite eğitiminden hemen sonra başladığı iş yaşamında ilk 10 yıl ‘çalışan’ olarak devam ettiğini, sonrasında kendi işini kurarak girişimciliğe adım attığını söyledi. Başarılı bir liderin yeterli bilgi birikiminin yanı sıra üç ana özelliğinin bulunması gerektiğini belirten Özden, “Arif olun. Yani işiniz, sektörünüz, ekibinizle ilgili bilgi dolu olun. Adil olun. Yani demokrat, dinleyen, vicdanlı olun, hukuk gözetin. Ve tabii ki zarif olun. Yani karizmanız, inceliğiniz ve kendinize özgü duruşunuz olsun” dedi.

"AKILCI RİSKLER ALIN"
Hem çalıştığı hem de kendi işini devam ettirdiği süre içerisinde yaşadıklarını anekdotlarla anlatan Özden, başarılı liderlik için risk almanın ve yenilik yapmanın önemine dikkat çekti. ‘Suyun derinliği iki bacakla ölçülmez’ deyimini hatırlatan Özden, “Risk alacağız; ama akılcı olacak. Uygulamalarımız, üretimimiz, hatta hayallerimiz yenilikçi olacak. Amansız rekabet ortamında bu yeniliklerimizin işe yarar olması ve katma değer yaratması da çok önemli” diye konuştu.
Dr. Obengül Ejder ve Esra Özden eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verdi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda iş kadını büyük ilgi gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA