Esnafa müjde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnafa müjde!


 

KOSGEB, 2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği başvuruları başladı. Mersin ESOB Başkanı Dinçer, esnaf ve sanatkarları, KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları, varsa kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyardı.

Hediye Eroğlu

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB'in imalatçı KOBİ'lere vereceği “2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği” için başvuruların başladığını bildirdi. Dinçer, destekten yararlanacak esnaf ve sanatkarların, KOSGEB veri tabanına mutlaka kayıt yaptırmalarını, varsa kayıtlarını güncellemeleri gerektiğini duyurdu. 
İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için 19 Eylül 2016'dan itibaren başvurmaya başladıklarına dikkat çeken Başkan Dinçer, program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limitinin 300 bin TL olacağını ve kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade etti.
Kredinin, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ayda ödeneceğini, KOSGEB’in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka olduğunu belirten Talat Dinçer, ilgili bankaların kredi ana parasını, KOSGEB’in ise faiz kısmını karşılayacağını söyledi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILACAK
Başkan Dinçer, 2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği için internet üzerinden 'kredi.kosgeb.gov.tr' adresi kullanılarak başvuru yapılması gerektiğini vurgulayarak, “KOSGEB tarafından sağlanan kredi faiz desteğinden esnaf ve sanatkarlarımızın daha fazla yararlanabilmeleri açısından, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayanların süratle işlemlerini tamamlayarak kayıtlarını yaptırmalıdır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olanların da KOBİ Beyanname bilgilerini güncellemeleri, KOSGEB desteklerine erişim konusunda iş ve işlemlerinin verimliliği ve etkinliğini artıracaktır. Birliğimiz, Bilgi İşlem Merkezi bünyesinde KOSGEB Veri Tabanına Kayıt ve KOBİ Beyannamesi Güncelleme işlemleri yapılabilmektedir. Detaylı bilgi için esnaf - sanatkarlarımız 0322 365 1010 - 13 numaralı telefonlardan birliğimizi arayabilirler ya da genel sekreterliğimiz ile irtibata geçebilirler. Esnaf ve sanatkarlarımızın bu destekten azami derecede yararlanması için, Adana ESOB olarak başvuruda bulunanlara her türlü desteği sağlamaya hazırız" diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA