Deftardarlıktan önemli açıklama! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Deftardarlıktan önemli açıklama!


 

Defterdarlık’tan; Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin önemli açıklama! Satış işlemlerinde son başvuru 7 Mart 2017!

Haber Merkezi

Mersin Defterdarlığı’ndan yapılan açıklama ile 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 2/b maddesi gereğince hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların başvuru sürecinin 7 Mart 2017 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi. 
Defterdarlıktan yapılan açıklamada, “6831 sayılı Orman Kanununun 2/B maddesine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların başvuru ve satış işlemleri 6292 sayılı Kanununa göre yapılmakta olup, 07.09.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6745 sayılı Kanunla 2/B taşınmazlarının 6292 sayılı Kanun kapsamında satışına ilişkin; satın alma başvurusunu yapmayanlar ile yapılan tebligata rağmen taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödemeyenlere altı ay süre verilmiş olup, bahse konu süre 7 Mart 2017 tarihinde sona erecektir. 

ERKEN BAŞVURU AVANTAJ GETİRECEK
Buna göre; Daha önce satın alma başvurusu yapmayanların 6292 sayılı Kanunun 6’ncı maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen sürenin son gününü izleyen üç aylık sürenin bittiği günden itibaren 6745 sayılı Kanuna göre idareye başvurulduğu güne kadar her ay için tüketici fiyatları endeksi aylık değişim oranları toplamı kadar arttırılarak bedel hesaplanacağından erken başvuru her zaman avantaj getirecektir.
7 Eylül 2016 tarihinden evvel satın almaktan vazgeçtiğini dilekçe ile belirten veya ödemiş olduğu başvuru bedelini iade alan kişiler (veya kanuni mirasçıları ya da akdi halefleri) tekrar başvuru yapabilirler.
Yapılan satış tebligatına rağmen süresinde (3 ay) ödeme yapmayan, taksitli satış sözleşmesi yapıp 2 (iki) taksitten fazlasını 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle ödemeyen kişilerde 6745 sayılı Kanundan faydalanıp ödeme yapmak üzere idareye başvurabilecek ödeme yapabileceklerdir. 7 Eylül 2016 tarihinden önce taksitli satış sözleşmesi düzenleyip yükümlülüğünü yerine getirmediğinden sözleşmesi feshedilen veya feshedilmesi gereken ya da ipotekli işlem sonrası ipoteğin paraya çevrilme işlemi başlayan veya başlayacak olanlarda 6745 sayılı Kanundan yararlanabileceklerdir. 
Vatandaşlarımızın erken başvuru yapmaları veya taksit sözleşmesine göre ikiden fazla taksitlerini aksatanların erken ödeme yapmaları TÜFE artışından ve gecikme zamanından daha az etkilenmelerini sağlayacaktır.
6745 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle başvuru süresi ve ödeme süresi dolanlara yeni bir başvuru süresi verilmemiş olup, bu kişilerin başvuruları ve ödemeleri zamanında yapmaları gerekmektedir” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA