Öğretmenlerden itiraz dilekçesi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmenlerden itiraz dilekçesi!


 

Mersin’de açığa alınan 13 öğretmen göreve iade edilmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliği bünyesinde kurulan İtiraz Komisyonuna itiraz dilekçesi verdi.

SONER AYDIN

Türkiye genelinde açığa alınan 11 bin 500 öğretmenin görevlerine iadesi için itiraz başvuruları sürüyor. Mersin'de de görevde n alınan 13 öğretmen öğretmenliğe dönebilmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Mersin Valiliği bünyesinde kurulan İtiraz Komisyonuna itiraz başvurusunda bulundu. 

“BANKADAN KREDİ ÇEKMEK AÇIĞA ALINMA SEBEBİ OLDU”
İtiraz dilekçelerinin teslim edilmesinden önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim-Sen adına kısa bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu Mersin’de 13 öğretmenin görevden alındığı bilgisini verdi. Muşlu, öğretmenlerin bir kısmının çocuklarını darbeci diye adlandırılan kişilerin okullarına kayıt yaptırdığı, bir kısmının ise bazı bankalardan kredi çektiği yada para yatırdığı için açığa alındığını söyledi. Muşlu, bunun yanında sendikal eylemlerden dolayı da binlerce öğretmenin görevden alındığını belirtti.

“GÖREVDEN ALMALAR TASVİYE GİRİŞİMİDİR”
15 Temmuz darbe girişiminden sonra onbinlerce memurun görevden alındığını ancak açığa almaların KESK ve Eğitim-Sen üyelerine de uzatıldığını dile getiren Muşlu, bunun yandaş sendikaların ve bazı bürokratların baskısının olduğu duyumlarına sahip olduklarını kaydetti. KESK ve Eğitim-Sen’i ne darbe nede terör örgütleri ile bağdaştırmanın doğru olmadığını ifade eden Muşlu, “Bu uygulamalar bir tavsiye uygulamasıdır. Bu uygulamalar OHAL’i fırsat bilerek iktidarın kendisine muhalif olanları zayıflatma ve tavsiye etme girişimidir. Bu uygulamaları kabul etmeyeceğimiz, demokratik, hukuksal haklarımızı kullanacağız” dedi. 
Öte yandan öğretmenlerin açığa alınmasının ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının kaosla başladığını kaydeden Başkan Muşlu, pek çok okulda öğretmenlerin ihraç edilmesi ya da açığa alınması nedeniyle derslerin boş geçtiğini vurguladı. Açıklamanın ardından Mersin’de açığa alınan öğretmenler itiraz dilekçelerini teslim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA