Nükleer karşıtlarından son çağrı:“Akkuyu plana girmesin!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer karşıtlarından son çağrı:“Akkuyu plana girmesin!”


 

Nükleer karşıtları Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne karşı toplanan 30 bin imzayı Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti.

Nükleer karşıtları Akkuyu’nun Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan Çevre Düzeni Planı’nda işaretlenmemesi için meclis üyelerine yeniden çağrıda bulundu.

SONER AYDIN

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde çok sayıda derneğin ve siyasetçinin destekleri ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapılmaması için 1 ay içinde toplanan 30 bin imzanın bir kısmı Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’na teslim edildi. İmzaların kalan kısmı ise Cuma günü gerçekleştirilecek meclis toplantısında belediye başkanları ve meclis üyelerine sunulacak. İmzaların belediyeye teslim edilmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Nükleer karşıtı dövizlerin açıldığı açıklamada sık sık  “Nükleere inat yaşasın hayat”, “Mersin nükleer istemiyor” sloganlarının atıldı. 

“HALKIN YÜZDE 86’SI KARŞI”
Nükleer karşıtları adına açıklamayı gerçekleştiren MERÇED yönetim kurulu üyesi Ali Sarızayim, Mersin halkının, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının ve yerel yönetimlerin Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olduğunu söyledi. Çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için Mersin'de bir ay süre içerisinde 30 bin imza toplandığını ve bu imzaların belediye başkanlarına, meclis üyelerine ve imar komisyonlarına teslim edeceklerini belirten Sarızayim, Mersin Kent Konseyi tarafından Mersin'de yapılan anketten çıkan sonuca göre Mersin halkının yüzde 86'sının Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı olduğu ispatlandığını kaydetti.

“ÇOCUKLARA BORCUNUZ VAR”
Belediye meclislerinin halkın iradelerini yansıttığının altını çizen Sarızayim, “Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri onaylayamaz. Çevre düzeni planın da planın hukukuna aykırı olan Akkuyu Nükleer Santral projesinin uygulanmasına alet olmayınız. Belediyenizin 2012 yılında Meclisinden çıkarılan ‘Akkuyu Nükleer Santrali istemiyoruz’ kararına aykırı davranmamak için çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'ni işaretlemeyiniz. Ülkemizin geleceğini, sağlığını ve bağımsızlığını tehlikeye sokmayın. Tarihe kara leke olarak adınızın geçmeyeceğini bekliyor, çocuklara ve ülkemize borcunuzun olduğunu hatırlatarak, sizleri vicdanı ve insani sorumluluğa davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan açıklamaya; Mersin Çocuk Hakları, Mersin Çevre Dostları, Cumhuriyet Kadınları, Haçova Kültür Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi, Çağdaş Yaşamı Destekleme, Atatürkçü Düşünce, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri ve Sosyal Demokrasi dernekleri üyeleri de destek verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA