Kadın Sığınma Evi’ne niyet huzurevine kısmet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın Sığınma Evi’ne niyet huzurevine kısmet!


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi bir tesisin Kadın Sığınma Evi olması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurdu. Ancak bakanlık ‘yetersiz’ diyerek ruhsat vermezken, belediye bu defa tesisi huzurevi yapmak için harekete geçti!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Komisyon raporlarına ait 18, idareye ait de 19 teklifin görüşüldüğü mecliste en çok imar planı tadilatı değişikliği ele alındı. Ayrıca 8 gündem dışı teklif de masaya yatırıldı. 
Toplantıya 12 meclis üyesi katılmazken, toplantı geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarından Ali Kaya Mutlu ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. 
 
CEZAEVİNDEN MECLİSE
Toplantıya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, ardından da tutuklanarak cezaevine gönderilen ancak geçtiğimiz günlerde serbest kalan MHP’li meclis üyesi Özgür Sanal da katıldı. Hakkındaki soruşturma sürürken Sanal’ın, cezaevine girmeden önceki belediye başkan vekilliği görevine dönüp dönmeyeceği ise merak konusu oldu. 

KADIN SIĞINMA EVİ OLMADI HUZUREVİ YAPALIM!
Mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’ndeki taşınmaz yapının Kadın Sığınma Evi yapılmasına yönelik çalar sonuçsuz kaldı. Tesisi Kadın Sığınma Evi olarak kullanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuran belediye, tesisin teknik olarak yetersiz yanıtı aldı. Bakanlık bu gerekçeyle tesise Kadın Sığınma Evi olarak ruhsat verilemeyeceğini bildirdi.
Ancak Büyükşehir Belediyesi bu defa da bakanlıkça ‘yetersiz’ denilen tesisin; kamu kaynaklarının heba olmaması, yerinde ve ihtiyaca yönelik kullanılması amacıyla yatılı engelli bakım merkezi,  yaşlı bakım merkezi veya huzurevi olarak hizmet vermesi için harekete geçti. Tesisin belediye tarafından işletilmesi veya 10 yıl süreyle kiraya verilmesi için hazırlanan ilgili teklif görüşülmek üzere Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na havale edildi. 

MERSİN’E İKİ KARDEŞ DAHA GELİYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi Estonya’nın Tallin Belediyesi ve Türkmenistan’ın  Türkmenbaşı kentleri ile kardeş şehir olmak için harekete geçti. Konuyla ilgili teklifler mecliste kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

ARKEOLOJİ GÜNLERİ’NE MADDİ DESTEK
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, bu yıl 7, 8 ve 9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek, “21. Arkeoloji Günleri Etkinliği”ne destek geldi. 
Yurtiçi ve yurtdışından davet edilen bilim ve kültür insanlarını buluşturmak amacıyla her yıl bölgemizde yapılan kazı ve yüzey araştırmalarını sunmak amacıyla İçel Sanat Kulübü tarafından 1995 yılından buyana düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğe, belediye; 34 bin 180 TL maddi destek sağlamak ile ilgili teklifi mecliste görüşerek ilgili komisyonlara havale etti. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA