Balık ölümleri TBMM’ye taşındı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Balık ölümleri TBMM’ye taşındı!


 

Çukurova Deltası yakınlarında yaklaşık 4 aydır süregelen çevre ve canlı katliamı korkunç boyutlara ulaşırken CHP Milletvekili Atıcı, konuyu TBMM’ye taşıyarak, araştırma istedi!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Tarsus ilçesinde yaşanan balık ölümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Konuyla ilgili TBMM’ye araştırma önergesi veren Atıcı, Adana ve Mersin'in doğal birlikteliğini oluşturan Çukurova Deltası’nın, lagünleri, kumulları ve sazlıklarıyla birçok canlının yaşam alanı haline gelmiş Akdeniz'in önemli bir doğal değeri olduğuna dikkat çekti. 
“Birçok ekosistemi barındıran bölgedeki canlı yaşamı, insanın doğaya ve çevreye göstereceği saygı ve duyarlılığa bağlı sürmektedir. İnsanın, doğaya aktaracağı en küçük bir olumsuz etki bir anda binlerce canlının ölümüne neden olabilmektedir” diyen Atıcı, “Tarsus'un Baharlı köyünde çevre ve canlı katliamı en acımasız haliyle kendini göstermiştir. Seyhan Nehri’nin Akdeniz'e kavuştuğu bölgede çevre kirliliği nedeniyle binlerce kefal balığı yaşamını yitirerek kıyıya vurmuştur. Aynı zamanda bölgede caretta kaplumbağalar, yengeçler ve bitki örtüsünün de ölümü gözlenmektedir. Başta Tarsus'un Baharlı köyü başta olmak üzere Çukurova Deltası bölgesindeki çevre kirliliği ve balık ölümlerinin ve buna neden olan etkenlerin tespiti için Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz” dedi. 

CANLI KATLİAMI KORKUNÇ BOYUTTA
Adana ve Mersin’in coğrafik, kültürel, ekonomik ve birçok özellik bakımından kader birliği yapmış, bir birinden ayrı düşünülemeyecek iller olduğunu aktaran Milletvekili Atıcı, önerge gerekçesinde şu ifadelere yer Verdi; “Bu birliktelikten güç doğurarak Adana ve Mersin'in birlikte kalkınmasını sağlamak, yerel yönetimlerin başarısına ve iletişimine bağlıdır. Bunun yanı sıra Mersin'deki olumsuz bir durumdan Adana, Adana'daki olumsuz bir etkiden Mersin kolayca etkilenebilmektedir. Adana ve Mersin'in doğal birlikteliği ile oluşan Çukurova Deltası yakınlarında yaklaşık 4 aydır süregelen çevre ve canlı katliamı korkunç boyutlara ulaşmıştır. Özellikle Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Baharlı köyü kıyısında, Seyhan Nehri’nin denize ulaştığı bölgede çevre kirliliği sonucu binlerce balık yaşamını yitirerek kıyıya vurmuştur. Bu ölümlere Adana'daki bir arıtma tesisinin çalıştırılmamasının neden olduğu iddia edilmekte ve atıkların arıtılmadan Seyhan Nehri’ne deşarj edilmesi ile bölgedeki balıklar, caretta kaplumbağalar, yengeçler ve bitki örtüsünün yaşamının son bulduğu görülmektedir. Birçok ekosistemi içinde barındıran bölgedeki canlı yaşamının devamlılığını sağlamak; insanın doğaya ve çevreye göstereceği saygı ve duyarlılığı arttırmak amacıyla yetkililerin bir an önce duruma el koyması gerekmektedir. Başta Tarsus ilçesinin Baharlı köyü kıyısı olmak üzere, Çukurova Deltası bölgesindeki çevre kirliliği ve balık ölümleri ve buna neden olan etkenlerin araştırılması amacıyla meclis araştırması açılması gerekli olmuştur”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA