Otogar giriş çıkış ücretlerine elektronik takip geliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Otogar giriş çıkış ücretlerine elektronik takip geliyor!


 

İki yıldır işletmesi yılan hikayesine dönen Mersin Otogarı’nda yetkinin kendisine geçtiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi, otogar giriş ve çıkış ücretlerinin kayıt altına alınması için araç takip otomasyonu ve elektronik ücret toplama sistemi kurulması için düğmeye bastı.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı birinci birleşiminde, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) yeniden gündeme geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilen otogar giriş ve çıkış ücretlerinin kayıt altına alınması için araç takip otomasyonu ve elektronik ücret toplama sistemi kurulması ile ilgili teklif komisyonlara gönderilmeden oy birliği ile kabul edildi.

KOCAMAZ: “YETKİ BİZDE”

İki yıldır işletmesi yılan hikayesine dönen otogar konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kocamaz, “Otogar ile ilgili süreci herkes biliyor. Daha önce otogar işletmesi ile ilgili T1 belgesi işletme ihalesini kazanan Şimşek Gruba verilmişti. Bu bize gore çok doğru değildi. Ancak Ulaşım Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmesi bu yönde olmuştu. İşletmeci yükümlülüklerini yerine getiremedi ve T1 belgesi iptal edildi. T1 belgesi Büyükşehir adına yeniden düzenlendi ve yetki bize devredildi.

Meclis; Daha önce burada ücret toplama işini İmar AŞ’ye vermişti. Ulaşım Bölge Müdürlüğü T1 belgesini büyükşehire verirken, hiçbir aracı kullanmamama, İmar AŞ yetkisini iptal etme şartı getirdi, ruhsatı da böyle verdi. Şuanda da bu teklifin Kabul edilmesi ile fiili durumu kayıt altına almış olacağız” dedi.

Teklif ilgili komisyonlara gönderilmeden direk oylanarak kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA