“Gazi, Mustafa Kemal’dir!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gazi, Mustafa Kemal’dir!”


 

Mersin’de 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bir törenle kutlandı.

Törende konuşan Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız, “Gazi Çanakkale’dir, Sakarya’dır, Kore’dir, Kıbrıs’tır. Gazi, Mustafa Kemal’dir” diyerek gaziliğin önemini vurguladı.

SONER AYDIN

Mersin Valiliği’nin düzenlendiği kutlama törenine; Vali Özdemir Çakacak, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, AKP milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve çok sayıda gazi, gazi yakını katıldı. 

“GAZİ, SAVAŞ MEYDANININ SESSİZ ÇIĞLIĞIDIR”
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Kemal Cındız, kısa bir konuşma yaptı. Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran gazi ve şehitlerin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularını ifade etmenin milli bir görev olduğunu dile getiren Cındız, “Gazi Çanakkale’dir, Sakarya’dır, Kore’dir, Kıbrıs’tır. Gazi, Mustafa Kemal’dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet’tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır. Gazi, bir savaş meydanının, yaşayan siperlerin, mevzilerin sessiz çığlığı, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Mersin’de, Anadolu’nun bilmediğimiz herhangi bir yerinde sessiz sedasız ama kahramanca hayata veda eden vatan evladıdır. Bu vesileyle başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından bir ilköğretim ve askeri okul öğrencisi şehit ve gaziler temalı şiir okudu. Daha sonra, protokol üyeleri ve gaziler fotoğraf çektirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA