Kim nasıl oynadı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kim nasıl oynadı?


 

Mersin İdman Yurdu’nun 3-0 yenerek çıkış yakaladığı Samsunspor maçında kim nasıl oynadı?

ALİ ŞANLI

Transfer yapmayalı yıllar oldu, çok kan kaybetti, Süper Lig’de forma giyemen oyuncular kaldı, alt yapı oyuncuları ilk defa aynı anda A takımında forma giydi. Hemen hemen herkes anlamıştır Mersin İdman Yurdu’ndan söz edildiğini… 
Kırmızı Şeytanlar küçülmeye gitti ama ne küçülme, borç kendilerini aştı, kulüp kımıldayamaz duruma geldi. Bu şatlarda TFF 1.Liginde 4 haftayı geride bıraktı Mersin İdman Yurdu. 4’üncü haftasında Mersin Stadyumu’nda oynanan maçta ev sahibi ekip Mersin İdman Yurdu, 70. dakikada 10 kişi kalan konuk ekip Samsunspor’u Tita, Güven Varol ve Pedriel’in golleri ile 3-0 kazanarak puanını 6 yaptı. 
Evet şartlar ağır, kentten ve kenti yönetenlerden destek yok. Ama futbolcular sahaya çıkarak ellerinden geleni yapmaya çalıyor. Bizde fazla sert olmadan, ama hatalarını gösterecek bir analiz yapalım dedik. 
Burada amaç; oyuncuları hele hele bu dönemde zor durumda bırakmak değil. Genç oyuncuların varsa işlerine yarayacak eleştiri almaları ve doğru seçeneği görmelerine yardımcı olmak üzerine yapıldı.

KİLOLARINDAN KURTULMALI
Mihaylov- Aylardır futbol oynamayan tecrübeli kaleci için genç oyuncuların fazla olduğu, kendisi gibi daha önce ilk 11’de oynamamış oyuncuların bulunduğu bir kadroda kaleye geçmek hiç de kolay değil. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ilk 2 maçta 9 gol yemesine rağmen iyi maçlar çıkardı.Fazla kilolarını atarsa daha iyi olacağını düşünüyorum.
Serol- Sezon başı idman görmediği için idmanlara takım olarak geç başlandığı için etkilenen oyuncuların başında Serol geliyor. Zaten yetenekleri sınırlı olan, daha önce fazla ilk 11 şansı bulamayan  bu oyuncunun da zamana ihtiyacı var. Şuanki performansı vasat altı. Biraz daha güçlenip daha dengeli oynaması gerekiyor, geride yapmış olduğu top kayıpları sıkıntı yaratıyor.
Mahmut- Genç oyuncu düne kadar 3 lig altta oynarken birden bire kendini TFF 1.liginde oynarken buldu. Topla oynamayı seven oyuncu bazen fazla abartıyor. Samsunspor maçında yaptığı gibi çok fazla top oynar,3 kişinin arasına girmeye çalışır ve her ayağına aldığı topda kendi etrafında dönerse önce yedek kulübesine oradan da alt yapıya geri döner.
Mitroviç- Onun için fazla bir şey yazmaya gerek yok. Takımdaki tek hazır oyuncu ve ne yaptığını bilen tek oyuncu.
Nurullah- Mersin’de doğdu binlerce taraftarın önünde Mersin İdman Yurdu’nda yaşlanıyor. Elinden geleni yapmaya çalışıyor, saha içinde hoca ne görev verse yapmaya çalışıyor yani bildiğiniz Nurullah Kaya.
Abdulkadir- Alt yapıdan yukarıya gelen oyunculardan. Ama oda henüz 1 ligde kaldıracak düzeyde değil. Biraz daha sade oynaması gerekiyor, ekstra idman yapması gerekiyor. Bu hali ile bu ligde tutunması zor.

TEMPO LAZIM
Hakan- Normalde sağ bek oynayan genç oyuncu Samsunspor maçında ön liberoda görev yaptı. Maçı stoperde tamamlayan Hakan fenada oynamadı. Uzak mesafelerden şut atmayı bıraksa, biraz daha düz oynasa takıma daha çok katkı yapar.
Tolga- Çok yetenekli, her iki ayağını da iyi kullanıyor, oyun zekası da iyi ama güçsüz. İkili mücadelelerde ayakta kalamıyor. Top ayağında iken iyi dripling bu özelliğini rakip ön plana çıkarmalı, top isterken rakibinden uzak durmalı, omuz omuza mücadeleye girerse kaybediyor. Çalışmaya devam ederse geleceği parlak.
 Güven Varol- Bu oyuncuda bildiğiniz gibi. İlerlemiş yaşına rağmen sezon başı idman yapmamasına rağmen  fena değildi. Genç oyunculara saha içinde destek olarak takıma daha çok katkı suna bilir.
Tita- Çok yetenekli, az koşuyor çok iş yapıyor. Ama onunda biraz tempo yapması gerekiyor her takım Samsun ekibi gibi kolay olmaya bilir. Saha içinde genç oyunculara durması gerektiği yerleri göstermesi, sahiplenmesi, sürekli uyarması çok olumlu bir hareket. Temposunu yükseltir ise bu Ligde çok iş yapar.
Pedriel- Belli kalitesi olan bir oyuncu, ceza sahası içinde etkili, ceza sahası dışında da etkili olması için kondisyona ihtiyacı var. Hemen hemen tüm oyunculardaki sorun Pedriel’de de hisedildi. Takım olarak çok çalışmaları gerekiyor. Önce kondisyon. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA