Mersin’de şartlar değişti yatırım ihtiyacı büyüdü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de şartlar değişti yatırım ihtiyacı büyüdü


 

Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) Başkanı Ferudun Gündüz, “Suriye’den 300 bin, Güneydoğu Anadolu’dan 50 bin göç aldık. Yatırım ihtiyacımız büyüdü” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) Başkanı Ferudun Gündüz, kentin son dönemde hem iç savaş yaşayan Suriye’den, hem de terör baskısı altındaki Güneydoğu Anadolu’dan yoğun göç aldığını, bu nedenle ekonomik şartların olumsuz yönde değiştiğini söyledi. Gündüz, “Son birkaç yıl içinde Suriye’den 300 bin, Güneydoğu Anadolu’dan 50 bin kişi göçle Mersin’e geldi. Kentin yatırım ihtiyacı daha da büyüdü ve aciliyet arz etmeye başladı” dedi.

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK
Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Dayanışma Vakfı (DİTAV) Mersin Şube Başkanlığı görevini de yürüten MERYAD Başkanı Ferudun Gündüz, Başkan Yardımcısı Kadir Diş’le birlikte Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin’i ziyaret etti. Ferudun Gündüz ziyarette yaptığı açıklamada, Mersin’in özellikle lojistik, turizm ve tarımda potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Gündüz, Medicalpark Hastaneler Grubu’nun da Tarsus’taki yatırımının sağlık turizmi açısından önemli olduğunu kaydedek “Mersin’e başka sağlık yatırımları yapılmasını bekliyoruz. Çünkü potansiyel çok yüksek” dedi.

5’İNCİ BÖLGEYE ALINMALIYIZ
Mersin’in teşvikte 3’üncü bölgede bulunduğunu, ancak bu belirlenirken kentin sahip olduğu sosyo-ekonomik değerlerin şimdi çok değiştiğini kaydeden Ferudun Gündüz, “Suriye ve Güneydoğu’dan gelen göçle, çoğu niteliksiz en az 350 bin kişi Mersin’e yerleşti. Bu, Mersin’in kişi başı gelirinin çok azalması ve işsiz sayısının çok fazla artması demek. Dolayısıyla artık teşvikte 5’inci bölgeye alınmalı. Yerli ve yabancı yatırımcıların hızla Mersin’e yatırım yapması kolaylaştırılmalı” diye konuştu. Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ise kurumdaki yenilikler ve sunulan sağlık hizmetleri hakkında konuklarına bilgi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA