38. randevu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

38. randevu!


 

Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu bugün karşılacaşacak

TFF 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor, ligin 4. haftasında bugün 38. randevularına çıkacaklar. 

Bu zamana kadar resmi müsabakalarda 37 kez karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Mersin İdman Yurdu 15 galibiyet alırken, Samsunspor 13 galibiyet ile sahadan galibiyetle ayrıldı. 9 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Mersin’de oynanan 18 karşılaşmada ev sahibi takım 13 galibiyet alırken, kırmızı-beyazlılar sadece 2 galibiyet alabildi. 3 maç da beraberlikle sonuçlandı.
İki takımın şimdiye kadar oynanan mücadelelerinde Samsunspor, rakip filelere 34 gol atma başarısı gösterdi. Mersin İdmanyurdu ise Samsunspor’a 36 gol attı. Mersin’de oynanan 18 karşılaşmada ev sahibi takım, kırmızı-beyazlılara 26 gol atarken, Samsunspor ise deplasmanda 10 gol atabildi.
Karşılaşma öncesinde Samsunspor topladığı 2 puanla 16. sırada bulunurken, 3 puan toplayan Mersin İdmanyurdu 14. sırada bulunuyor.
Cumartesi günü saat 19.00’da Mersin Arena’da oynanacak maçı hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

MERSİN ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYOR 
Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Boluspor'u 2-0 yenen Mersin İdman yurdu, bugün oynayacağı Samsunspor maçını da kazanarak nefes almak istiyor. Ligde oynadığı 3 maçtan 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alan kırmızı-lacivertli ekip, 3 puanla 14. sırada yer alıyor. Mersin ekibi, 4. haftada evinde karşılaşacağı Samsunspor maçının hazırlıklarını Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yaptığı antrenmanlarla sürdürdü. Teknik Direktör Levent Arıkdoğan yönetiminde yapılan son idman, ısınma koşusu ile başladı. Ardından 5'e 2 top kapma çalışmasıyla devam eden idmanda, taktik çalışması yapıldı. İdman, dar alanda yapılan çift kaleyle sona erdi. İdman boyunca Levent Arıkdoğan'ın sık sık idmanı durdurarak oyuncuları uyarması dikkat çekti.

"TAKIMDA BULUNAN OYUNCULARIMIN PERFORMANSLARI BEKLEDİĞİMİN ÜSTÜNE ÇIKTI"
İdman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, ligin ilk 2 haftasında istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi. Kötü gidişe Boluspor maçında son verdiklerini belirten Arıkdoğan, önlerinde şimdi Samsunspor maçı olduğunu kaydedetti. Arıkdoğan, "Son güne kadar hazırlıklarımız devam edecek. U21 takımımızda olan genç yeteneklere daha fazla fırsat vermeye çalışıyoruz. Samsunspor maçına zihnen hazırız ama bedenen de hazır olmaya çalışıyoruz. Sinan’ı geçen hafta oynadığımız Boluspor maçında oynatmamıştık ama önümüzdeki Samsunspor maçında kendisini kadroya aldık. Takımda bulunan oyuncularımın performansları beklediğimin üstüne çıktı. Tita, Pedriel ve Güven Varol performans açısından çok iyi duruma geldiler. Aynı zamanda tecrübeli oyuncuların U21 takımında oynayan genç futbolcu kardeşlerimiz ile bir arada olması, onlara destek olup oyunlarını geliştirmeleri bizi çok mutlu etti. Boluspor maçında oyuncularımızın maçı kazanma hırsı görülmeye değerdi. Bu bizi daha da hırslandırıyor ve her geçen gün takımıma ve oyuncularıma güvenim artıyor" diye konuştu. 

"İLK İKİ MAÇTA İSTEMEDİĞİMİZ SONUÇLAR ALDIK"
Sezona kötü başladıklarını vurgulayan Arıkdoğan, "Oynadığımız ilk 2 maçta hiç istemediğimiz sonuçlar elde ettik. Bunlar alınmaması gereken sonuçlardı. Biz buna futbolcunun kırılma noktası diyoruz. Maçlarda birinci golü yedikten sonra 5 dakika içerisinde 2. golü yedik. Bu futbolcuların genç ve tecrübesiz olduğundan kaynaklanıyor. Sivasspor maçında rakibimize 23 dakika tek bir pozisyon vermedik ama puan alamadan oradan döndük. Futbolcularımıza özellikle Sivaspsor maçını defalarca izlettirdik. 23. dakikaya kadar nasıl oynadıklarını ve daha sonra kırılma noktası dediğimiz yerde ne gibi hatalar yaptık bunları tek tek gösterdik. Takımda kalan Pedriel, Güven Varol, Tita ve Sinan, genç oyunculara ağabeylik yapıyor, destek veriyor. Buda bizim U21 takımında oynayan oyuncularımıza güven veriyor, onları daha hırslandırıyor" ifadelerini kullandı. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA