Mersin bayrama hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin bayrama hazır


 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi huzur ve güvenliği sağlamak adına bir dizi önlem alan Mersin Valiliği, kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı konusunda da halkı uyardı.

Haber Merkezi

Mersin Valiliği’nden Vali Özdemir Çakacak imzasıyla yapılan açıklamada, 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 13.00’ten itibaren başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinin huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanmaları için gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün, bayram süresince sorumluluk bölgelerinde, huzur planlarını uygulamaya koyacaklarının vurgulandığı açıklamada, “Emniyet, asayiş tertip ve tedbirlerini aksatmadan sürdürecekler, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, eğlence mekanlarında ve yollarda en üst düzeyde tedbirler alacaklardır. Bankalarda, PTT şubelerinde ve büyük mağazalarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri arttırılarak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır" ifadeleri yer aldı.

TRAFİK EKİPLERİ İŞ BAŞINDA OLACAK

Bayram ve hafta sonu tatili süresince otogar, istasyon, liman ve şehir içi otobüs duraklarında yolcuların herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için gerekli güvenlik önlemleri alınarak, nöbetçi personel bulundurulacağı kaydedilen açıklamada, "Yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir" denildi.

GIDA ÜRETEN İŞLETMELERE DENETİM SIKLAŞACAK

Gıda üreten iş yerleri ile satışını yapan ve toplu tüketim yerlerinde gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontrollerin sıklaştırılacağı, belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli önlemlerin önceden planlanacağı ifade edilen açıklamada, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerinin hazır bir şekilde görevde bekleyeceği vurgulandı. Ayrıca, bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacağı aktarılan açıklamada, sosyal hizmet kurumlarında barınanların, aileleri veya vatandaşlarca yapılacak ziyaretlerinde gerekli tertip ve düzenlemelerin ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce alınacağı belirtildi.

ARIZA EKİPLERİ TEYEKKUZDA

Elektrik kesilmelerine karşı Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Mersin İl Müdürlüğü tarafından yeteri kadar ekibin, telefon arızalarına karşı da İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerinin göreve hazır bekleyeceği dile getirilen açıklamada, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilen yoksul ailelere bayram öncesi gıda ve giyecek türü yardımlar yapılacak, müftülüklerimiz tarafından ise vaazlarda, kurban kesen vatandaşlarımızın, kesemeyen yoksul vatandaşlarımıza dini bir vecibe ve toplumsal bir yardımlaşma geleneği olarak kurban etlerinden pay vermeleri konusu işlenecek” ifadelerine yer verildi.

SOKAKTA KURBAN KESENE CEZA VAR!

Açıklamada ayrıca, bayram süresince meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına gibi doğal afetlere anında müdahale için ilgili birimlerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacağı ve yeterli ekibin teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulunacağı kaydedildi. Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimlerin, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ile kaymakamlıklar ve ilgili belediyeler tarafından yapılacağının da altı çizilen açıklamada, park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyeceği, Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği veya izin verdiği kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı da bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA