Mersin’de yakalanan 5 yaban keçisi Amasya’da doğaya salındı


 

Akdeniz Bölgesi'nde Mersin civarında doğada yakalanan 5 yaban keçisi, Karadeniz Bölgesi'nin şirin şehri Amasya'da yeni yaşam alanlarına salındı. Amasya'da güçlü bir yaban keçisi popülasyonu hedefleniyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlileri tarafından Amasya'nın Çiğdemlik köyünün yüksek kesimlerinde doğaya 5 yaban keçisi salındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi'nin gözetiminde bu yıl üç etapta 18 yaban keçisinin yerleştirildiği bölgeye toplamda 25 yaban keçisinin bırakılmasıyla güçlü bir yaban keçisi popülasyonunun oluşturulması amaçlanıyor. Yaban hayvanı yerleştirme ve aşılama çalışmaları kapsamında Akdeniz Bölgesi'nden getirilen yaban keçilerinin Amasya'nın doğasına uyum sağladığı kaydedildi.

 

"ÇOĞALIP DOĞAMIZA RENK KATACAKLAR"

Çiğdemlik köyü sakinlerinden Ahmet İnce, "Bölgemizde daha önce hiç yaban keçisi görmemiştik. Köyümüzün, bölgemizin kazancı olacak. İnşallah çoğalıp doğamıza renk katacaklar" dedi.

 

AVLANMASI YASAK, 940 BİN TL CEZASI VAR

Yaban keçisinin avlanmasının yasak olduğunu belirten Ahmet Kurt da, "Avlanması halinde 940 bin TL civarında cezası var. Onları koruyacağız. Bu yaban keçileri Akdeniz'den Karadeniz'e geldi. Burada daha güzel yaşayacaklar" diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA