Haber Merkezi
Mersin İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi yasadışı mavi yengeç avcılığı yapan şüpheli şahısları yakaladı.
Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yasadışı yengeç avcılığı yapıldığı bilgisine ulaşan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, kaçak avcıları yakalamak için geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda ekipler, 2 şüpheli şahsın girilmesi yasak olan bölgede tekne aracılığı ile mavi yengeç avcılığı yaptığını tespit etti.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile ortak icra edilen operasyonda “Özel Koruma Bölgesi İçerisinde Yasak Alanda Bulunmak” ve “Yasadışı Mavi Yengeç Avcılığı Yapmak” suçlarından şahıslar hakkında idari işlem başlatan Jandarma ekipleri kaçak avcılar tarafından yakalanan 120 adet mavi yengeci tekrar doğal yaşam alanlarına bıraktı.