“Gazetecilik suç değildir” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Gazetecilik suç değildir”


 

Mersin’de haber takibi yaparken gözaltına alınan ve 13 gündür gözaltında tutulan Evrensel Gazetesi Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil Polat’ın serbest bırakılması istendi.

SONER AYDIN

Mersin’de 13 gün önce haber takibi sırasında gözaltına alınan Evrensel Gazetesi Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil Polat’ın serbest bırakılması için Mersin Gazeteciler Cemiyeti önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya önceki gün kuruluşunu ilan eden Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği bileşenleri de katıldı. 

“TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN”
Evrensel Gazetesi adına açıklama yapan Adana Temsilcisi Cumali Akkaş, Cemil Uğur ve Halil Polat’ın hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğunu belirterek derhal serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’in en çok görev başındaki gazetecileri vurduğunun altını çizen Akkaş, “Haber takip eden gazeteciler ellerinde kalemleri ve kameraları ile gözaltına alınıp OHAL nedeniyle günlerce gözaltında tutuluyor. Gazeteciler olay yerine ilk giden oldukları, gittiği haberlerin niteliği gibi gerekçelerle gözaltına alınıyor. Gazeteler basılıyor, çalışanlar yazarlar gözaltına alınıp, tutuklanıyor. Bu uygulamalarla OHAL’in sadece devlet içindeki darbecilere dönük olduğu yalanı da ortaya çıkmış oluyor. Demokrasinin savunulmasının olmazsa olmazı basın ve ifade özgürlüğünü garantiye almak ve savunmaktır” ifadelerini kullandı.

“GÖZALTILAR KEYFİYETE DÖNÜŞTÜ”
OHAL ile birlikte gözaltıların ve gözaltı sürelerinin keyfiyete dönüştüğünü kaydeden Akkaş, “Gazeteler basılıyor. Gazeteciler ve yazarlar gözaltına alınıp tutuklanıyor. Uğur ve Polat gözaltına alınırken gazeteci olduklarını söylemelerine rağmen, kolluk tarafından ‘OHAL’ var ne gazeteciliği’ denilip darp edilerek gözaltına alındılar. Mersin kamuoyu tarafından yapılan eylem ve etkinliklerden tanınan arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde tutulmaya devam ediyor. Evrensel gazetesi olarak kurulduğumuzdan bugüne işçilerin ve emekçilerin yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Metin Göktepe’den devraldığımız gerçeğin habercisi olma şiarımızı ifade etmekten geri durmayacağız. Haber takibi yaparken gözaltına alınan Arkadaşlarımız Cemil Uğur ve Halil Polat ile birlikte tutuklu ve gözaltında olan tüm meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz’ dedi. 

“GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ!”
Öte yandan13 gün önce gözaltına alınan ve hala mahkeme karşısına çıkartılamayan Evrensel Gazetesi muhabirlerinin tekrar götürüldükleri TEM'de ölümle tehdit edildikleri öne sürüldü.
Cemil Uğur ve Halil Polat ile görüşen Avukat Ali Bozan, gözaltına alındıktan sonra ikinci kez Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (TEM) götürülen muhabirlerin hakarete uğradıklarını ve tehdit edildiklerini ileri sürdü. Avukat Bozan, katledilen gazeteci Metin Göktepe’ye de hakaret ve küfürler edildiğini söyledi. Bozan, TEM polislerinin, Cemil Uğur’u, ‘Seni buradan aşağı atarız ya sakat kalırsın yada ölürsün” şeklinde tehdit ettiğini öne sürdü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA