Türkiye’de bir ilk: AKUT Eğitim parkı Mersin’de açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye’de bir ilk: AKUT Eğitim parkı Mersin’de açıldı


 

Mersin Mezitli Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, hem olası bir felaket anında toplanma alanı olan hem de vatandaşların afetlere karşı bilinçlendirileceği, Türkiye’nin ilkAKUT Eğitim Parkı’nın açılışını yaptı.

Haber Merkezi

Ülkemizin alanında öncü ve lider kurumu AKUT'un, mücadele ve başarı dolu 20 yıllık tarihini, kurtarılan canları, umudu, bilgiyi, sevgiyi, özveriyi ve hayatın değerlerini anlatan fotoğraf sergisinin de yer aldığı açılış töreninde, dev led ekran kurulumu ile AKUT'un müdahalesi ile hayata tutunan 4 farklı karaktere hayat veren Dolunay Soysert, Songül Öden, Kenan Ece ve Rıza Kocaoğlu, tiyatral anlatımları ile canlandırdıkları tanıtım filmi, sonrasında AKUT tanıtım filmi sergilendi.
Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’ın açılış konuşmaları ile başlayan program, Ali Nasuh Mahruki tarafından Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan’a verdiği teşekkür plaketi ve ‘Kendi Everestinize Tırmanın’ isimli kitabını hediye etmesi ile devam etti.
AKUT Park açılışında 1 Eylül Dünya Barış günü anısına güvercinler uçuruldu.
AKUT Mersin operasyon binası açılışı ile devam eden programda Eğitim salonu, Ana lojistik depo, su arama kurtarma birimi, lojistik deposu, bilgi teknolojileri birimi, seminer birimi, spor salonu ,dinlenme ve misafir odası ziyaretçilere açıldı.
AKUT Mersin Parkı içerisinde projesi tamamlanmış ve devam eden projeler tanıtıldı. Dağcılık ve tırmanma eğitimi parkuru, enkaz eğitimi parkuru, kuyu kurtarma eğitimi parkuru, trafik kurtarma eğitimi parkuru, kaya kurtarma eğitimi parkuru projeleri halka sunuldu.
AKUT Mersin Ekibi tarafından, Dağcılık ve tırmanma eğitimi parkurunda gösteri sergilendi.
Açılışta yer alan tüm misafirlere AKUT Ekibi tarafından hazırlanan, Mezitli Belediyesi tarafından bastırılan ‘’Afet Bilinci ve Önlemler El Kitabı’’ dağıtıldı.
Program açılış kokteyli ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA