“Savaş yıkım demektir!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Savaş yıkım demektir!”


 

İHD Mersin Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla denize gül bırakıp, barış güvercinleri uçurdu. Barış taleplerini yineleyen insan hakları savunucuları, insanın ancak hakları ile insan olabileceğini vurguladı!

SONER AYDIN

İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıç günü olan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mersin’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi üyeleri ve insan hakları savunucuları barış dileyerek denize gül bıraktı ve barış güvercinleri uçurdu. 
Atatürk Parkı’nda bir araya gelen insan hakları savunucuları 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ülkemizde ve coğrafyamızda barış talebini yeniledi. Çok sayıda barışseverin katıldığı etkinlikte Türkçe, Kürtçe ve Arapça 3 dilde pankart ve dövizler açılırken sık sık “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “İnsan, haklarıyla insandır”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı. Park içinde kısa bir açıklama gerçekleştiren İnsan Hakları Derneği Şube Eşbaşkanı Ali Tanrıverdi, 1 Eylül Dünya Barış Günü ilanının üzerinden 77 yıl geçmesine rağmen halen acıların yaşandığını ve gözyaşının aktığını söyledi. 

“SAVAŞ YIKIM DEMEKTİR”
Başta Ortadoğu olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde iç çatışmaların ve savaşların sürdüğünü dile getiren Tanrıverdi, “Savaş yıkım demektir. Savaşlar sadece yaşamını yitirenlerle sınırlı kalmamakta. On binlerce insanın sakat kalmasına, milyonlarca insan yerini yurdunu, köyünü terk etmesine, kadın ve çocukların tecavüze uğramasına, açlığa yoksulluğa ve doğanın tahribine sebep olmaktadır. Düzeni savaşla sürdürülebilir hale getirmek, insanlığa karşı ilenmiş en büyük suçlardandır. Ortadoğu’da yine egemen güçlerin çıkarları için yaptıkları askeri ve siyasi işgal politikaları, bölge halklarına kan ve gözyaşı dayatılmaktadır” dedi.

“GELECEK İÇİ KAYGILIYIZ”
Ülkemizde gün geçtikçe artan anti-demokratik uygulamaların arttığını ve barış beklentilerinin zayıfladığını dile getiren Tanrıverdi, gelecek için kaygı duyduklarını söyledi. FETÖ darbe girişiminin ardından ülkedeki demokrasi kırıntılarının da ortadan kaldırıldığını ve hak ihlallerinin arttığını vurgulayan Tanrıverdi, “Hak ihlalleri alabildiğince çoğalmıştır. Hak arama yolları OHAL gerekçe gösterilerek tamamen ortadan kaldırılmıştır. Kürt halkı ve dostlarına uygulanan zulümle, barışın ve kardeşliğin yolu tıkatılmaktadır. Savaşlar sorunların çözümü ve yöntemi asla olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“MECLİS DEVREYE GİRSİN”
İnsan hak ve özgürlüklerini temel alan bir takım talepler sunan Tanrıverdi şunları söyledi: “Her kesimin taleplerini karşılayan, demokratik bir Anayasa çıkartılmalıdır. OHAL uygulamasının derhal kaldırılarak, Kanun Hükmünde Kararnamelerin iptal edilmesi, devre dışı bırakılan Millet Meclisi barışın yeniden tesis edileceği merkez haline getirilmelidir. Cezaevlerinde işkence, baskı ve tüm insanlık dışı keyfi uygulamaların derhal kaldırılması, tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması ve siyasi operasyonların durdurulmasını talep ediyoruz.”
Açıklamanın ardından insan hakları savunucuları hep birlikte denize gül bırakıp, barış güvercinleri uçurdu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA