"Barışa ihtiyacımız var" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"Barışa ihtiyacımız var"


 

Mersin’de CHP’liler 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde özgürlük ve barış çağrısı yaptılar.

EREN KAVVAS

CHP Mersin İl Örgütü 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. İl binasında düzenlenen basın açıklamasına; CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Kadın Kolları, ilçe kadın kolları başkanları, partililer, sivil toplum kuruluşları (STK) ve dernekler katıldı.

“EMPERYALİZM SAVAŞTAN BESLENMEKTEDİR”
Konuyla ilgili ilk olarak açıklama yapan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit barışın olmadığı hiçbir ortamda gelişmişlikten ve üretkenlikten söz edilemeyeceğini söyledi. “Önce barış; önce özgürlük” diyen Özyiğit, “En kötü barış; zafer kazanılmış savaştan çok daha iyidir. Ülkemizde ve bölgemizde iyi değerlerin içinin boşaltıldığı, iyinin siyasallaştırılması ahlaki ve manevi değerlerin değişik amaçlarla kullanılmış olması, toplumun inançlarıyla ciddi sorgulama süreci yaşanmasına neden olmaktadır. Barış, toplumların vazgeçilmez en temel üyesidir” dedi.
Emperyalistlerin hedefinde Türkiye’nin olduğunu işaret eden Başkan Özyiğit, “Emperyalizm savaştan beslenmektedir. Emperyalizm savaştan beslenerek ülkeleri sömürmek adına bir avuç insanın mutluluğu için milyonlarca insanın yaşamına son vermekten kaçınmaz. Dünyada barış olması için emperyalistlerin oyunlarına ve tuzaklarına düşmemek gerekir. Bu emperyalistlerin hedefinde bölgemiz ve Türkiye Cumhuriyeti vardır” ifadelerini kullandı. 

“BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR”
CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, “Barışta oğullar babalarını; savaşta babalar oğullarını gömerler” sözünü hatırlattı. Savaşlardan ötürü hayatını kaybeden insanların acısını yürekten hissettiklerini söyleyen Çamak, “Maalesef ülkemizde ve coğrafyamızda ardı arkası kesilmeyen acı haberler, ölümler ve katliamlar barışı her geçen gün daha uzak bir hale getirmektedir. Ülkemizde yıllardır devam eden, son günlerde içinden çıkılmaz bir hale gelen çatışmalı ortamın başta Suriye olmak üzere süren savaşlardan ötürü yaşamlarını yitiren masum insanları ve bu katliamlarda yaşamlarını kaybeden insanların yakınlarının acısını yürekten hissediyoruz” diye konuştu. CHP’li Çamak şuanda her zamankinden çok barışa ihtiyacımızın olduğunu söyledi.

“EKMEK KADAR, SU KADAR BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR”
Ardından sözü alan CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin basın açıklamasını okudu. 
Başkan Güler barışın huzur, paylaşım, sevgi, zenginlik ve insanların dillerine, ırklarına, dinlerine, mezheplerine bakmaksızın kardeşçe yaşamak olduğunu savundu. Savaşın kadınlar için yakan, acı, kavuran; çocuklar için ise korku, çaresizlik ve yok oluş olduğunu dile getiren Güler, “Biz kadınlar evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı, yaşamak istemiyoruz. Savaşlar göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları öldüren bombalar hem çocuklarımızın hem biz anaların yüreğini parçalar. Savaş yaşamın da, doğanın da, dünyanın da dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte ülkemizde ve Ortadoğu’da barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var” dedi.
Başkan Güler açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar; ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Bu yüzden savaşın, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için, yaşanacak bir Türkiye için, hemen şimdi barış, ebediyen barış diyoruz.1 Eylül Dünya Barış Günü’nüz kutlu olsun. Yurtta ve dünyada kalıcı barışa vesile olsun…”
Basın açıklamasının ardından Başkan Güler, ‘Barış demokrasi ile mümkündür’ başlığıyla imza kampanyası düzenledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA