Kırtasiyecilerden ’fitalat’ uyarısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kırtasiyecilerden ’fitalat’ uyarısı


 

Okulların açılmasına günler kala Kırtasiyeciler Odası Başkanı Kıvılcım’dan velilere uyarı; “Kimliği belli olmayan, kanserojen madde içeren ürünleri almayın, çocuğunuzun hayatını tehlikeye atmayın!

Haber Merkezi

Okulların açılmasına az bir süre kala velileri kırtasiye telaşı sardı. Veliler hem uygun fiyatlı, hem de sağlıklı ve güvenli ürünler ararken, görüşünü aldığımız Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.
Kırtasiyecilerin yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğunu belirten Başkan Kıvılcım, “Güvenli ürünleriyle, indirimli fiyatlarıyla TSE’li defter standartlarıyla, CE belgeli kırtasiye ve solventli yapışkan ürünleriyle kırtasiyecilerimiz yeni sezona hazırdır” dedi.

“FİTALAT İÇEREN ÜRÜNLER ALINMAMALIDIR”
Fitalat (kanserojen madde) içeren ürünlerin satılmaması ve kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Kıvılcım, “Velilerimiz hangi ürünü alacaklarsa kimliği belli olan ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz. Bir kırtasiye ürününün üzerinde CE belgesi olması gerekiyor. TSE damgalı defter almaları önemlidir. Velilerimizin bunlara dikkat etmeleri gerekmektedir. 18 yaşından küçüklere solventsiz ürün yasaktır. Öğretmenlerin kırtasiye listesini hazırlarken buna dikkat etmeleri gerekmektedir. Fitalat (kanserojen madde) içeren çantalar alınmamalıdır. Fitalat çantalarını ve kalem kutularını daha esnek ve dayanıklı hale getirir. Bu bakımdan fitalat içermeyen çantalar alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“KIRTASİYE KIRTASİYECİDEN ALINIR”
Başkan Kıvılcım 2011 yılında güvensiz ürünlerin yüzde 53 civarında olduğunu fakat 2016 yılında ise güven yüzde 97 olduğunu aktardı. Çantalar artık Türkiye’de üretilmeye başlandığını belirten Kıvılcım, “Avrupa olsun Rusya olsun üretim için artık Çin’i değil Türkiye’yi tercih ediyor” diye konuştu. Kıvılcım sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık çoğu kırtasiyede taksitli alışveriş imkanı vardır. Türkiye genelinde sloganımız ‘Kırtasiye Kırtasiyeciden Alınır’dır. Sloganımızın da belirttiği gibi velilerimizin AVM’lerin yerine kırtasiyecilerden alışveriş yapmalarını istiyoruz. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diliyorum”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA