İhracatlık domates yüzleri güldürüyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İhracatlık domates yüzleri güldürüyor


 

İlk olarak 900-1600 rakımları arasında açıkta ve serada çıkan güz domatesi, 1 lira 40 kuruşa kadar alıcı buldu. İhracatlık olarak yetiştirilen ve çakır olarak toplanan domates, sezon başında çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, çiftçinin iç ve dış piyasa taleplerini karşılayacak kaliteli ürün yetiştirdiğini söyledi. Ürün kalitesine güvendiklerini belirten Şahin, "2016 güz dönemi domates hasadımız başlamıştır. Cefakar ve fedakar çiftçilerimizin emekleri ile kaliteli domatesler yetiştirilmiştir. Suudi Arabistan, Romanya, Bulgaristan ve İsrail'e şuanda ihracat yapılmaktadır. Ürün kalitemize güvenerek daha çok ihracatçı bekliyoruz. Çiftçilerimizin emekleri boşa gitmeyecektir. Rusya ile anlaşma olursa, Avrupa Birliği ülkeleri ile ihracat gerçekleşirse talepleri karşılayacak şekilde üretim yapılmaktadır" dedi.

Talebin yoğunlaşmasıyla fiyatların biraz daha artmasının beklendiğini ifade eden Şahin, "Sezonun ilk başladığı 900-1600 rakımları arasında 9 bin 800 dönüm araziden yaklaşık olarak 100 bin-120 bin ton civarında ürün beklentimiz vardır. İnşallah çiftçimizin kazancı bol ve bereketli olur. İhracatçılar memleketimize daha çok gelir. Fiyatlarımız 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 40 kuruş aralığındadır. Taleple birlikte fiyatın da artacağından umutluyuz" diye konuştu.
Küstülü Mahallesi'nde güzlük domates yetiştiren çiftçilerden Sultan Yıldırım da, "8 dönüm seramız var. 80 ton domates topladık. Kaliteden ve verimden çok memnunuz. Sezon iyi gidiyor şuan" dedi.
Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı ve aynı zamanda çiftçi olan Ahmet Çalışkaner de, "Domates ihracatımız başlamıştır. İhracatın gerçekleşmesinden çiftçimiz memnun. Şimdilik gittiği yerler arasında Suudi Arabistan, İsrail, Hollanda var. Yakın bir zamanda da Rus pazarıyla buluşacak. Çiftçilerimiz gayet memnundur" şeklinde konuştu.
Sıfır rakımından 1600 rakıma kadar farklı zaman aralıklarında dört mevsim domates yetiştirilen ilçede toplam üretim rekoltesi yıllara göre 400 bin ton ile 700 bin ton arasında değişiyor. (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA