Büyükşehir yargıya gidiyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir yargıya gidiyor!


 

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Kocamaz ve belediye hakkında basında yer alan iddialara tepki göstererek suç duyurusunda bulanacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz sonrası başlayan FETÖ soruşturmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve belediyeye yönelik yapılan haberlere tepki göstererek, yargı yoluna gideceklerini belirtti.

“HER TÜRLÜ BİLGİ VE BELGE PAYLAŞILDI” 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, FETÖ’nün kendisini gizleyerek her kuruma girdiği ve bu şekilde Cumhurbaşkanının bile en yakınına kadar sızdığı dile getirildi. “Bundan sonra yapılması gereken, devletin içinde yuvalanmış olan bu terör örgütünün hukuk çerçevesinde ve ivedilikle devlet yapısından ayıklanmasıdır” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Hayata geçirilemeyen bu darbe girişiminin altından FETÖ çıkmasıyla birlikte, Türkiye’nin kamu kurumlarından, eğitim kurumlarına, adli kurumlardan emniyete, iş dünyasına kadar FETÖ temizliğine başlanmış ve bu temizlik halen devam etmektedir. Bu süreçte her kurumda olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de terör şüphelileri iddiasıyla bir gözaltı ve sorgulama başlamış, yargılama süreci de halen devam etmektedir. Bu süreç içerisinde gerçeklerin ortaya çıkması ve varsa iş bu yapı ile irtibatlı kişilerin tespit edilip yargılanmaları için emniyet birimleri ve yargı makamları ile yakın işbirliği içerisinde bulunularak talep edilen her türlü bilgi ve belge sunulmuştur” denildi.

“ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”

Bazı basın organlarında belediye ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hakkında çıkan iddiaların iftira ve yıpratmak amaçlı olduğu ileri sürülen açıklamada şu ifadeler kullandı: "Vicdan ve insaf ehlince kabul görmeyecek olan bu durumun, hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan, salt mevcut halden siyasi sonuçlar devşirmeye yönelik olduğu, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni karalama ve töhmet altında bırakma amacıyla yapıldığı açıkça görülmektedir. Özellikle yukarıda işaret ettiğimiz bu amaca odaklanmış yayın kuruluşları ve onun sözcüleri, attıkları başlıklar, kullandıkları kelime ve içeriklerle kamuoyunda olanın dışında bir algının yaratılması için ilkesiz bir çaba içerisinde bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedirler. Yapılan haberlere bakıldığında niyetin halis olmadığı son derece açıktır. FETÖ’nün evvelce bildiğimiz kumpas yöntemlerini benimseyen ve aynı ruh ikliminden beslenen iş bu kumpasçı yapılanma, karanlık amaçları doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve belediyemizi, FETÖ ile ilişkilendirmeye yönelik algı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bununla da yetinmeyip 'Kadrosu gözaltında, kendi Ankara'da. Kocamaz genel merkeze sığındı' başlıklı haberle de Başkanımızın daha önce planlanan programı çerçevesinde Ankara’ya gittiği biliniyorken, itibarsızlaştırmak ve kamuoyunda kaçtığı algısını uyandırmak gibi nafile bir işe dahi girişmişlerdir. Bu davranışlarıyla da amaçlarının halkın iradesi ile seçilmiş başarılı bir belediye başkanını kamuoyu nezdinde küçük düşürmek için her şeyi yapabileceklerini bir kez daha göstermişlerdir"


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA