Matbaacılardan haksız rekabet isyanı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Matbaacılardan haksız rekabet isyanı


 

Haksız rekabete karşı SGK’ya çıkarma yapan matbaacılar, kayıtdışının önlenmesi, sektörde gerekli yükümlülükleri yerine getirmeden iş yapanların engellenmesini istedi.

Haber Merkezi

Mersin Matbaacılar Odası Başkanı Bora Tugay, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’ü ziyaret ederek, temsil ettiği matbaacı, reklamcı, tabelacı esnafının tek sermayesi bir çift kundura olan eli çantalı korsanlara karşı korunmasında kendilerine destek olunmasını istedi.

ESNAF KAYITDIŞINA ÇARE İSTİYOR
Başkan Bora Tugay, beraberinde bulunan Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde odanın kuruluşu hakkında Başkan Güngör’le bilgi paylaşımında bulundu. Başkan Tugay, “1991 yılında kurulan Odamızın  üyelerini matbaacı, reklamcı, tabelacı esnafımız oluşturuyor. Bugün odamıza kayıtlı 220 üyemiz varken, piyasada kayıt dışı olarak bu işi yapan kişi sayısı hızla artıyor. Özellikle bütün sermayesi bir çift kundura ve çanta olan bazı pazarlamacılar, sektörümüze büyük sekte vuruyor. Hiçbir vergi kaydı bulunmayan bu kişiler elinde çantayla bütün esnafı tek tek gezip, çok cüzi fiyatlarla iş alıyor. Bu işleri İstanbul merkezli matbaaları yaptırıp alıcısına  teslim ediyor.  Bu kişilere karşı bir yaptırım uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

“HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ”
Matbaacı, reklamcı, tabelacı esnafının yatırım yaparak işyeri açtığını, yanında işçi çalıştırarak istihdama ve ekonomiye katkı sunduğunun altını çizen Başkan Tugay, “Kayıt altındaki esnafımız devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiriyor. Ancak kayıt dışına karşı etkin bir mücadele maalesef yapılamıyor. Haksız rekabetin en önemli ayağı olan kayıt dışına karşı daha etkin mücadele edilmeli ve kayıt dışı kayıt altına alınarak devletimizin vergi geliri arttırılmalı, sadece vergi mükellefine yüklenilmemeli. Amacımız tek, niyetimiz aynı. Vergimizi ödemek, ülkemizi kalkındırmak. Bu amaç doğrultusunda bizler kazancımız oranında vergimizi ödemek, sizde tahakkuk eden vergileri toplamak istiyorsunuz. Ülkemiz var olduğu sürece, bizler ayrılmaz birer parçayız” şeklinde sözlerini tamamladı.

ETKİN MÜCADELE SÜRECEK
Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör’de Matbaacılar Odası’nca gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kayıt dışına karşı etkin mücadele verdiklerini söyledi. Mersin’de yüzde 32’lerde olan kayıt dışını yüzde 25’lere çektikleri bilgisini veren Başkan Güngör; “ Ekonomide yüzde 1 azalma bile büyük başarı demektir. Bizler kayıt dışına karşı etkin olarak mücadele veriyoruz. Daha önce fotoğrafçılar, kunduracılar gibi odalarımızla korsana karşı etkin şekilde çalıştık. Bugünde sizlerle bu çalışmayı sürdürebiliriz. Bizler biliyoruz ki ülkemiz, esnafımızın, işçimizin memurumuzun ödediği vergilerle ayakta kalıyor. Devleti yaşat ki insan yaşasın, insanı yaşat ki devlet ayakta kalsın.  Bugün ülkemizde yılık 458 milyar lira vergi toplanıyor. Bunları ödeyenler sizler ve diğer mesleklerdeki esnafımız, işçilerimiz şirketlerimiz, memurlarımız. Sizlerin sorunlarına çözüm üretmek ve kayıt dışına karşı mücadele de sizlerle işbirliği içerisinde olmak bizlerin görevi. Bu paylaşımı yapmaya her zaman hazırız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA