Gırtlak kanseri hastası: “30 yıl sigara içtim, pişmanım” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gırtlak kanseri hastası: “30 yıl sigara içtim, pişmanım”


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde gırtlak kanserinden zorlu bir ameliyatla kurtulan emekli şoför Süleyman Çakıcı (56), 30 yıl günde 3 paket sigara içtiğini belirterek “Şimdi çok pişmanım” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’in Tarsus ilçesinde gırtlak kanserinden, 2,5 cm’lik tümörün alındığı zorlu ve riskli bir ameliyatla kurtulan emekli şoför Süleyman Çakıcı (56) hastalığının en büyük etkeni olan sigara için “Pişmanım” dedi. Yaklaşık 30 yıl sigara içtiğini, özellikle yolda olduğu günlerde günde 3 paket bitirdiğini anlatan Çakıcı, “Sigara içtiğim için şimdi çok pişmanım” dedi.

İLK BELİRTİ ÖKSÜRÜK OLDU
Emekli şoför Süleyman Çakıcı, geçtiğimiz Haziran ayında sesinin kısılması ve öksürük sorunu yaşamaya başlaması üzerine sağlık ocağına gitti. Çakıcı’yı muayene eden sağlık ocağı hekimi, bir kulak burun boğaz uzmanına gitmesi gerektiğini söyledi. Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gelen Çakıcı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aykut Bozan’a muayene oldu. Hastanın boğazından alınan kitlenin incelenmesi sonucu gırtlak kanseri olduğu anlaşıldı.

SES TELLERİ KORUNDU
Hastalığın erken evresinde olan Süleyman Çakıcı, zaman kaybetmeden ‘yarım gırtlak ameliyatı’na alındı. Hassas bir operasyon olan ve bölgede bazı büyük merkezlerde yapılabilen ameliyatla hastanın gırtlağının bir bölümü ve 2,5 cm boyundaki tümör alındı. Aynı ameliyat sırasında boynun her iki tarafındaki lenf bezleri de çıkarıldı. Operasyonda, risk altında olan ses telleri ve ses fonksiyonları korundu. Hasta, bir süre hastanede takip edildikten sonra, ışın tedavisi için taburcu edildi.

BEN BIRAKTIM O BIRAKMADI
Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Aykut Bozan, “Bu hastalıkta en büyük etken sigara. Sigarayı bıraksanız bile uzun yıllar risk devam ediyor. Süleyman bey de 9 yıl önce sigarayı bıraktığı halde etkisi uzun yıllar sürdüğünden kansere yakalanmış. O nedenle en iyisi sigaraya hiç başlamamak. Tiryakiyseniz, ‘İleride bırakırım’ demeden hemen bırakmak” dedi. Süleyman Çakıcı ise “Özellikle yolda olduğum günlerde 3 paket sigara bitirirdim. Sigarayı bıraktım ama o benim peşimi bırakmamış. Gırtlak kanseri olmaktan kurtulamadım. Sigara içtiğim için çok pişmanım” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA