Kızkalesi’ne ‘aile plajı’ önerisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kızkalesi’ne ‘aile plajı’ önerisi


 

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, bölge turizminin geleceği ve tatilcilerin rahatı için ’ailelere özel’ plaj önerisinde bulundu.

Çalışkan, eşsiz sahili, doğal güzellikleri, tarihi dokusu, denizi ve güneşiyle Akdeniz’in tatil cennetlerinden Kızkalesi’nin, bütün artılarına rağmen turizm pastasından yeterli payı alamadığını söyledi. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle yabancı turist gelmediği için sektörün durgun bir sezon geçirdiğini belirten Çalışkan, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için ise umutlu olduklarını ifade etti.

Yeterli oranda turist gelmediğini, elde kalan yerli ve yabancı turistin de kaçmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Çalışkan, “Sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre ve sürdürülebilir bir kültür yoksa, orada turizmden söz edemeyiz" dedi.

“TURİZM BİLİNCİ GELİŞMELİ"
Toplumun turizm bilinci, kültürü ve ahlakının gelişmesi gerektiğini ifade eden Çalışkan, “Denizimizi, sahilimizi kirletmememiz gerekiyor. Plajda, tatilcileri rahatsız edecek havai fişek, mantarlı tabanca gibi patlayıcı maddelerin kullanımına müsaade edilmemeli. Tatilcilerin en çok rahatsız olduğu konuların başında bunlar geliyor” diye konuştu.
Kültürel ve doğal kaynakları korumaya yönelik bir turizm anlayışının, sektörün üzerinde durması gereken konulardan en önemlisi olduğunun altını çizen Çalışkan, “Bu kapsamda, Kızkalesi'nin doğal ve kültürel kaynaklarına zarar vermeyen, çevresel değerleri korumaya ve en azından zarar vermemeye yönelik projeler geliştirilmeli” ifadelerini kullandı.
Kızkalesi’nin, turizm anlamında Çukurova’nın lokomotifi konumunda olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Eşsiz doğamızın korunması, bölge turizmini, dolayısıyla bölge ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu.
Çalışkan, beldeye gelen tatilcilerin hiçbir rahatsızlık duymadan tatillerini yapabilmeleri için bazı yöntemler geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizerek, şu öneride bulundu: “Tatil yapmaya gelen aileler için ayrı plaj, bekarlar için ayrı plaj olmalı. Ailece gelenlerin tatillerini
daha rahat bir ortamda, hiçbir rahatsızlık duymadan geçirebilmeleri için bunu sağlamalıyız. Burada emniyete de görev düşüyor. Plajlarda yaşanan olaylara anında müdahale edilebilmesi için sahil polislerimiz bulunmalı. Kızkalesi turizminin geleceği için, tatilcileri rahatsız eden durumlar bir an önce ortadan kaldırılmalı. Bir şeyler yapmazsak yerli turiste de hasret kalabiliriz.”
Gece yarısından sonra birçok mekandan yükselen müzik sesinin de tatilcileri olumsuz etkilediğini belirten Çalışkan, “Mekanlardan yükselen müzik sesleri gece 03.00’a kadar devam ediyor. Bu da amacı sadece dinlenmek olan tatilcilerimizi rahatsız ediyor. Bu mekanlara, bu izinleri verenlerin bir an önce hatanın farkına varması gerekiyor. Bu konuda tatilcilerden çok fazla şikayet alıyoruz. Yetkili birimler, bir an önce konuya el atmalı ve saati geri çekmeli” dedi.

“OKULLAR GEÇ KAPANSIN, GEÇ AÇILSIN"
Turizm sektörünün desteklenmesi açısından eğitim-öğretim yılı takviminin de yeniden gözden geçirilmesi önerisinde bulunan Hüseyin Çalışkan, şöyle devam etti: “Okulların tatile girdiği haziran ayı nispeten soğuk geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ile Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan ricamız, eğer mümkünse okulların 30 Haziran gibi kapanması, 30 Eylül gibi açılması. Biz turizmciler olarak, sezonun daha verimli kullanılması için bunu talep ediyoruz.” (İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA