Çimsa ‘Yaz Çocukları’ bu yıl ilk kez Mersin’deydi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çimsa ‘Yaz Çocukları’ bu yıl ilk kez Mersin’deydi!


 

Çimsa’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ‘Yaz Çocukları’ Mersin’de ilk dönemini tamamladı.

 İlk yılında Çimsa Mersin Fabrika çalışanlarının çocuklarının katılımıyla gerçekleşen projede Yaz Çocukları, hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kendilerini geliştirme fırsatı buldu. 

Haber Merkezi

Çimsa tarafından 2011 yılından bu yana Niğde Fabrikası’nda devam etmekte olan ‘Yaz Çocukları’ sosyal sorumluluk projesi, altıncı yılında Mersin Fabrika’da da hayata geçirildi. Çimsa Mersin Fabrika çalışanlarının çocuklarının katılımıyla gerçekleşen projede, Yaz Çocukları birçok farklı aktivitede yer alarak yaz tatillerinde keyifli vakit geçirdi. 
İki hafta süren eğitime katılan Yaz Çocukları, alanında uzman eğitmenler tarafından hazırlanan program doğrultusunda çeşitli konularda eğitim aldılar. 

‘YAZ ÇOCUKLARI’NIN MUTLULUĞU ÇİMSA’NIN MUTLULUĞU OLDU
1 psikolog, 3 drama eğitmeni ve 3 spor eğitmeninin de katılımıyla gerçekleşen projede, Yaz Çocukları’nın istek ve coşkusu eğitmenlerde de mutluluk yarattı. Yaz Çocukları projesine katılan ilkokul birinci sınıfa giden 7 yaşındaki Batu Ersoy, Kırmızı Başlıklı Kız masalına, kendi kurgusuna uygun olarak “Kırmızı Başlıklı Kız Tarsus’ta” ismini verdi. Minik yazarlar en sevdikleri masalları anlatarak yazarlık serüvenine ilk adımlarını attı.

PROJE ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE ODAKLANIYOR
Çimsa, Yaz Çocukları projesi ile Yaz Çocukları’nın kişisel gelişimi ve özgüvenlerinin pekiştirilmesini hedefliyor. Yaratıcı drama, yaratıcı yazarlık, basketbol ve voleybol derslerinden oluşan eğitim programı belirli yaş gruplarının gelişimini destekleyecek şekilde özel olarak hazırlanıyor. Uzman psikologlar tarafından hazırlanan eğitim programı Yaz Çocukları’nın duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimleri üzerine odaklanıyor. 

BİRLİKTE BAŞARMAYI ÖĞRENİYORLAR 
Çimsa Yaz Çocukları projesine katılan çocuklar, yaşadıkları sorunlarla başa çıkabilecek duygu, düşünce ve davranışlarını yönetebilme, iletişim, dikkat, algı gibi becerilerini geliştirirken potansiyellerini fark ederek grup içinde birlikte hareket edip iş birliği yapabilme yönlerini de geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca, hayal güçlerini kullanarak okudukları masalları yeniden yazıyor, yazdıkları masallar için kendi tasarımları ile yaptıkları kitapları oluşturuyor. 
Spor aktivitelerinde ise basketbol ve voleybolun temel kurallarını öğrenmekle kalmayıp bedenlerinin güçlü ve gelişime açık alanlarını fark ediyorlar. Takım çalışmalarında dayanışma, yardımlaşma ve birlikte başarma gibi değerleri deneyimliyorlar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA