CHP’lilerden suikast girişimine sert tepki! “Bedel vermeye hazırız!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’lilerden suikast girişimine sert tepki! “Bedel vermeye hazırız!”


 

CHP Mersin İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast girişimini sert bir dille kınadı!

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin il örgütü, belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanları ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Artiv’in Şavşat İlçesinde gerçekleştirilen suikast girişimini kınadı. Çok sayıda partilinin de katıldığı açıklamada konuşan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, iktidarın ana muhalefet liderini de üst düzeyde koruması gerektiğini dile getirerek, “Cumhuriyet için bedel verilecekse bedel vermeye hazırız. Korkmuyoruz” diyerek Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı.
“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Suikast girişiminde bir askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığı bilgisini veren Özyiğit, Kılıçdaroğlu’nun aracını kullanan şoförün de çarpmadan dolayı hafif şekilde yaralandığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun suikast girişiminin ardından ‘terör örgütlerinin amacı milleti evine, siyasetçiyi de Ankara’ya hapsetmektir. Bu amaca boyun eğmeyeceğiz. Programımızı iptal etmeyeceğiz. Allahın verdiği bir can var o da milletimize feda olsun” ifadelerini kullanarak önceden belirlenen programlara devam edeceğini belirten Özyiğit, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Bu günlerin geleceğini daha önce söylemiştik” ifadelerini kullandı.

“KORUMA ÖNLEMLERİ YETERSİZ”

Darbe girişimini gerçekleştirenlerin ülkede kaos yaratacak suikastları gerçekleştireceğini bu yüzden herkesin çok dikkatli, çok duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Özyiğit, “Genel Başkanımız bu ülkedeki en stratejik isimlerden bir tanesi. Onun için sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakan kadar sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu ülkede korunmak zorundadır. Sayın genel başkanımızın koruma sayısını 5 iken 10’a çıkartmakla geçiştirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Burada hedef Misak-i Milli sınırıdır, hedef Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu bilinçle diri ve birlikte olmak zorunluluğumuz vardır” dedi.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMADI”

Suikast sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kısa bir konuşma yapan CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar, yolun son derece tehlikeli ve bölgede PKK örgütlenmesi olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti. Sağlar, ana muhalefet partisi liderinin de iktidar partisinin üyeleri gibi korunması gerektiğini vurguladı.

“TEK YUMRUK OLACAĞIZ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikastın CHP’nin yükselişini engellemek olduğunu dile getiren CHPli Aytuğ Atıcı, “Bütün ayrılıkları bırakarak tek yumruk olacağız. Bu olay bizi birbirimize daha fazla kenetlemiştir. Bu olay bizim laik, hukuk, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin koruma azmimizi kat be kat arttırmıştır. Bu olay doğru yolda yürüdüğümüzü bir kez daha göstermiştir. Bedeli ne olursa olsun yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA