“Bataklığa gömülüyoruz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bataklığa gömülüyoruz!”


 

Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, 7 Haziran’ın ardından ülkenin adeta bir bataklığın içine gömüldüğünü ve iç savaş kaygısı yaşadıklarını söyledi.

Emek örgütleri, STK’lar, siyasi partiler kaygılı

SONER AYDIN

Mersin’de çeşitli STK, siyasi parti temsilcisi, yazar, aydın bir açıklama yaparak ülkenin kaos ortamına sürüklendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada AKP Hükümetinin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı OHAL süreci ile otoriter, baskıcı ve sömürü düzenini sürdürmeye çalıştığı dile getirilirken, OHAL yasalarına, Kanun Hükmünde Kararnamelere, antidemokratik yasa ve uygulamalara dayanarak kırıntısı kalan hak ve özgürlükleri bütünüyle askıya alındığı kaydedildi. Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı gerçekleştiren Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, AKP hükümetinin toplumsal muhalefeti susturmak adına 15 Temmuz darbe girişimi fırsat bilip antidemokratik uygulamalara yöneldiğini öne sürdü.

“MUHALİF KESİM BERTARAF EDİLİYOR”
Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamuda hiçbir gerekçe göstermeksizin FETÖ’cü adı altında başlatılan görevden almaların ve soruşturmaların muhalif kesimlere yönelik baskı, tehdit ve topyekün bertaraf etmeye dönüştürüldüğünü dile getiren Göksoy, “Aslı Erdoğan gibi bir edebiyatçının tutuklanması, Özgür Günden gazetesinin kapatılması, onlarca siyasetçinin tutuklanması sadece bir örnektir. Kentimizde haber toplarken gözaltına alınan Evrensel muhabiri Cemil Uğur ve Halil Polat’ın derhal bırakılmasını istiyoruz. Son olarak Mersin’de Emek ve Demokrasi güçleri bileşeni olan Mersin’de Devrimci Parti İl Örgütüne yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve 40 yıl önce kendini fesheden bir örgütün üyeleri olarak suçlanan MYK ve PM üyeleri, Mersin İl Başkanı, il yöneticileri ve üyeleri derhal serbest bırakılmalıdır” dedi. 

“HALKLAR KAZANACAK”
AKP Hükümeti’nin bu politikalarla karşısındaki toplumsal muhalefeti hedeflediğini, kazananın Türkiye halkları olduğunu kaydeden Göksoy şunları söyledi: “Hükümet ısrarla Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’yi ve HDP’ye destek veren tüm muhalefeti görmezden gelmeye devam etmektedir. OHAL bahanesiyle bir yandan hızlı özelleştirmelerin kapısı açılırken, öte yandan işçi sınıfının tarihsel kazanımları bir bir ortadan kaldırılmakta, direnişler yasaklanmakta, sendikalar baskı altına alınmaktadır. Son zamanlarda emek ve demokrasi güçlerini hedef alan bir dizi saldırı hükümetin OHAL’i hangi amaçlarla çıkardığı ve nereye yönelteceğini gözler önüne sermektedir. Biz Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu operasyonlara karşı demokrasi güçlerinin birleşik mücadeleye karşı koyması gerektiğini, AKP hükümetinin OHAL politikalarının yükselen muhalefeti engelleyemeyeceğini, AKP’nin ülkeyi cehenneme çevirme pahasına izlediği siyasetin halk güçlerinin direnişiyle durdurulacağına dair inancımızı ve kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Tüm kamuoyunu yüksek sesle bir kez daha ilan ediyoruz, AKP kaybedecek halklar kazacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA