Bu değer dünyaya tanıtılmalı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu değer dünyaya tanıtılmalı


 

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen İğne Oyası ve El Ürünleri Festivali yoğun ilgi gördü.

Gülsen Kaya

Mersin Valiliği himayesinde Çamlıyayla ilçesinde gerçekleşen festival, Çamlıyayla Kaymakamlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çamlıyayla Belediyesi tarafından yoğun ilgi altında yapıldı.
Festivale; AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in yanı sıra, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sabahattin Kahraman ile çok sayıda bürokrat ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
İlçe merkezinde gerçekleştirilen festival açılışı çarşı içerisinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden festivalde, siyasiler ve vatandaşlar İğne Oyası stantlarını gezerek el emeği göz nuru oya işlerini incelediler. Stant çevresinde açılan iğne oyası resim sergisi de görücüye çıkarken, vatandaşların el işlerine ilgisi yüksek oldu. Kurulan defile platformunda yöresel kıyafetleri giyerek vatandaşlara unutulmaz bir görsel şov sunan Mersin Olgunlaşma Enstütüsü mankenleri sık sık alkış aldılar. 
Çamlıyayla’da iğne oyasının yaygınlaşmasını sağlamak ve el sanatlarının yıl boyunca sergilenmesini devam ettirmek düşüncesi ile Çamlıyayla Belediyesi’nce ilçede İğne Oyası ve Yörük Kültür Evi Müzesi de protokol tarafından açıldı.
CHP Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, festivalin açılışında katılımcılara hitap ederek, “Çamlıyayla’mızın bu değeri dünyaya tanıtılmalı” dedi.   
El sanatları içerisinde yer alan iğne oyalarının dünya literatürüne ‘Türk Danteli’ olarak girdiğini, iğne oyasının en eski versiyonlarına Çamlıyayla’da rastlandığını belirten Çamak, “Bu denli önemli bir değere sahip olmasına karşın yok olmaya yüz tutmuş bu el sanatlarımızı özendirilmesi ve halk arasında yaygınlaşması için tüm belediyelerimizin yardımcı olmaları gerekmektedir. Bu anlamda Çamlıyayla ilçemizi güzel bir örnek olarak görüyor ve takdir ediyorum. Bu çalışmaların yaygınlaşması için tabi ki halk eğitim merkezlerimize önemli görevler düşmektedir. Birçok halk eğitim merkezimizin açtıkları kurslarla bu anlamda önemli çalışmalar yaptığını biliyor ve bunun daha fazla yaygınlaştırılması gerektiğini diliyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA