Akdeniz’de terk edilmiş 3 katlı bina yıkıldı


 

Akdeniz Belediyesi, “Çay Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında Cumhurbaşkanlığı kararı ile kamulaştırılan ve bugün itibariyle ‘Rezerv Yapı Alanı’ içerisinde kalan binaların yıkımını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, son olarak 6416 ila 6439 sokaklar arasında kalan 3 katlı boş binanın kontrollü bir şekilde yıkımını yaptı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz’de, rezerv alan içinde kalan ve kamulaştırılan boş konutlar da yıkılıyor. Akdeniz Belediyesi; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından birkaç yıl önce yerinde kentsel dönüşüm projesi uygulanan Çay Mahallesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamulaştırılan ve böylelikle mülkiyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’na geçen, sahiplerince terk edilmiş yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün 25.04.2025 tarihli resmi yazısı üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak Çay Mahallesi 6416 ila 6439 sokaklar arasında kalan, tehlike arz eden 3 katlı metruk binanın, Zabıta Müdürlüğü ekipleri gözetiminde ve güvenlik önlemlerini alarak yıkımını tamamladı. Ekipler, yıkımını yaptıkları binanın hemen yanında bulunan 2 katlı binaya zarar gelmemesi için de büyük bir dikkat ve özen gösterdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA