CHP’den, AKP ve HDP’ye ziyaret | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den, AKP ve HDP’ye ziyaret


 

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve siyasette diyalog kültürünü geliştirmek adına AKP İl Başkanı Cesim Ercik ve HDP İl Eş Başkanı Sadun Doğan’ı ziyaret etti.

SONER AYDIN

İlk olarak AKP il yönetimini ziyaret eden CHP’li Özyiğit demokratik, laik sistemden ödün verilmemesi gerektiğini söyledi. Daha sonra HDP’ye bir ziyaret gerçekleştiren Özyiğit, HDP’ye büyük sorumluluk düştüğünü ve siyaset arenasından dışlanmaması gerektiğini dile getirdi.

Kentteki siyasi parti temsilcilerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindeki heyeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Sadun Doğan ve il yönetimini ziyaret etti. Ziyarette son günlerde yaşanan olağanüstü gelişmeler ve HDP’nin liderler zirvesine ve yeni anayasa görüşmelerine davet edilmemesi ön plana çıktı. HDP’nin görüşmemesini eleştiren HDP İl Eş Başkanı Doğan, 6 milyon insanın iradesinin yok sayıldığını söyledi. CHP il Başkanı Özyiğit, HDP büyük sorumluluk düştüğüne vurgu yaparak, görüşmelerde HDP’nin de yer alması gerektiğini, aksi taktirde görüşmelerin bir ayağının eksik kalacağını ifade etti. 

“MERSİN KÜLTÜR MOZAİĞİDİR”
CHP İl Başkanı Özyiğit konuşmasına Mersin’in bir mozaik olduğunu hatırlatarak başladı. Karşılıklı diyalog içinde sorunlara çözüm üretmek için partileri ziyaret ettiklerini dile getiren Özyiğit, hiçbir partiyi dışlamadan kent ve ülke için çözüm arayışı içinde olduklarını belirtti. Mersin’de birçok milletten insanın yaşadığı adeta ülkenin mozaiği halinde olduğunu vurgulayan Özyiğit, “Mersin’deki barışı sağlarsak, Mersin’de aklı öne koyup uzlaşmayı tam anlamıyla gerçekleştirirsek inanıyorum bu ülkemizin bütün sınarlarına etki eder. CHP il örgütü olarak bütün siyasi partilerle olabildiğince temas kurup karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ülkenin sınırlar içinde nerde bir vatan evladı toprağa düşerse bu hepimizin ortak acısıdır. Hepimizin sorunudur, sorumluluğudur bu bilinçle yaklaşıyoruz. Bir ana ağlıyorsa hepimizin anasıdır. Biz CHP olarak hiçbir partiyi ötekileştirmediğimiz gibi HDP’yi de ötekileştirmek gibi bir düşüncemiz yoktur. Aksine önemsemek gibi bir özelliğimiz var. HDP’nin de aldığı 6 milyon oyun sorumluluğunu yerine getirmek gibi bir sorumluluğu vardır. HDP’nin görüşmelerde yer alması önemlidir. Çünkü 6 milyon insanın iradesi söz konusu” dedi.

“HDP’SİZ ÇÖZÜM OLMAZ”
HDP İl Eş Başkanı Doğan ise, “Siyasette olması gerekenin bu olduğunu düşünüyoruz. Bizim temel paradigmamız da budur. Önemli olan Türkiye’de yaşayan bütün halkların, bütün inançların, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün insanların bir arada yaşamasıdır. Türkiye’nin geleceği için siyaset üretilmelidir. Türkiye zor günler yaşıyor. Türkiye’yi bu günlere getiren siyasi iktidardır. Bugün baktığımızda Türkiye’nin 3. büyük partisi mecliste yok sayılıyor. Eş Genel Başkanımız birçok defa çağrı yaptı. 4 siyasi partinin temsilcisi mecliste bir araya gelip uzlaşı kapısının açılması gerektiğini söyledi. Maalesef bu çağrılar karşılık bulmadı. HDP dışlandı. Eğer HDP’yi dışlarsanız, oy veren 6 milyon insanın iradesini yok sayarsanız ülkeye sağlıklı bir barışın gelmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Yönetimi daha sonra , Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan atmosfer konuşuldu. AKP’li Cesim Ercik, 15 Temmuz darbe girişiminin ülke adına bir milat olduğunu belirtirken, CHP’li Abdullah Özyiğit ise demokrasi, laiklik ve Atatürk ilke ve inkılaplarından uzaklaşılmaması uyarısında bulundu. 

“KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASET GİRMEMELİ”

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve il yönetimi sabah saatlerinde göreve yeni gelen AKP İl Başkanı Cesim Ercik’i ziyaret etti. Özyiğit’i Ercik ve başkan yardımcıları kapıda karşıladı. Sıcak ve karşılıklı fikir alışverişinin görüldüğü ziyarette kent ve ülke gündemi konuşuldu. Ziyarette ilk olarak söz alan CHP İl Başkanı Özyiğit, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğine vurgu yaptı. 15 Temmuz darbe girişimden önemli dersler çıkartılması gerektiğini altını çizen Özyiğit, siyasette uzlaşma kültürünü oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ülkenin bundan sonra da vereceği önemli sınavları olduğunu kaydeden Özyiğit, “Bizim geçmişten ders çıkarmamız, ülkede birlik bütünlüğü kalıcı kılacak önlemleri almamız lazım. Atatürk’ün kurduğu demokratik, laik cumhuriyetin değerlerini eksiksiz yerine getirmemiz gerekiyor. Yani Türkiye’nin kuruluş ayarlarına geri dönmesi lazım. Onlara hassasiyetle yaklaşmamız gerekiyor. Güçler ayrılığı prensibini hayata geçirmemiz gerekiyor. Medyanın ve yargının bağımsız olması lazım. Kışlaya, adliyeye dinin girmemesi gerekiyor. Yani herkesin şeffaf olması gerekiyor. Bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşliğin baki kılınması için hepimize görev düşüyor. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

“15 TEMMUZ MİLAT OLDU”
Daha söz alan AKP il Başkanı Ercik ise CHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 15 Temmuz’un bir milat olduğunu belirten Ercik, “15 Temmuz’dan sonra bütün partilerde aynı samimiyeti görmüş olduk. Ülkede bir birliktelik sergilenmiş oldu. Bizden sonraki nesillere de bunu göstermiş olduk. Bizden sonraki nesle güzel bir hatıra bıraktığımızı düşünüyorum. Yeni Kapı’da 5 milyon insanın bir araya gelip haykırdığına şahit olduk. Biz de burada alanları 40 bin kişi ile doldurduk. Bu millet özgürlük adına, demokrasi adına neler yapabileceğini tüm dünyaya haykırmış oldu. Allah bu milletin birliğini beraberliğini bozmasın” ifadelerini kullandı.

“HDP YOK SAYILAMAZ”
Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Her iki başkana da HDP’nin15 Temmuz darbe girişiminin ardından hem Yeni Kapı Mitingi’ne hem de yeni anayasa görüşmelerine davet edilmemesi soruldu. HDP’nin davet edilmemesini eleştiren CHP il Başkanı Özyiğit, “Bu ülkenin sorunları TBMM çatısı altında çözülecektir. Bunun dışındaki yaklaşımlar sonuç vermiyor. Bu ülkede huzur ve barış ortamının sağlanması için HDP’ye çok görev düşüyor. Biz demokratik, laik bir hukuk devletiyiz. İnsanlar oy vermiş meclise göndermişse onları yok saymamız mümkün değil. Dolayısıyla sorunları o insanlara sorumluluk yükleyerek çözebiliriz” diye konuştu. AKP il Başkanı Ercik ise, “Hem sayın Cumhurbaşkanımız hem de sayın genel başkanımız HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini belirtmiştir. Aslında halk gereken mesajı meydanlarda verdi. Bundan sonraki süreçte HDP, PKK ile arasına mesafe koyar da biz de ziyaretlerine gideriz” dedi. Konuşmaların ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA