“Yılbaşına kadar bitirmeyi hedefliyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yılbaşına kadar bitirmeyi hedefliyoruz”


 

Esnafın şikayetçi olduğu kent merkezi yenileme çalışmaları sürüyor

Serkan TULTAK

Mersin’in Merkezinde yer alan Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Yoğurt Pazarı, Belediye Binası çevresinde sürdürülen Kent Yenileme çalışmalarında bir ay geride kaldı. Esnafın zaman zaman şikayetçi olduğu çalışmalar hakkında bilgisine baş vurduğumuz Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Doğan, çalışmaların titizlikle devam ettiğini, başka sorunlar çıkarmadan ilerlediklerini, yılbaşına kadar da buradaki tüm işleri bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

“YILBAŞINA KADAR BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Yaklaşık 65 esnafın bir araya gelerek Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şikayetlerini iletmeleri üzerine bilgisine başvurduğumuz Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Doğan, “Esnaf son derece haklı. Onlar hayatlarını devam ettirmek durumda. O alanı binlerce kişi kullanıyor. Biz de en az zararı düşünerek çalışmalara başladık. Yoksa her tarafa kepçeyi vursaydık daha çok zarar görürlerdi. Bu bakımdan titiz davranıyoruz. Bir işi yaparken başka sorunlar yaratmadan yılbaşına kadar bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.   

“BİR HAT KOPSA TÜM İŞER AKSAR. BU YÜZDEN TİTİZ İLERLİYORUZ”
Esnafın şikayetlerine dikkat çeken Doğan, şunları söyledi: “Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın verdiği direktifler doğrultusunda kimseyi mağdur etmeden yenileme çalışmalarını sürdürüyoruz. Tabi evde otururken tadilat yapmak zordur. Boş bir ev olsa orayı dilediğiniz gibi tadil edersiniz ama içinde birileri olunca bu tam da istediğiniz gibi olmaz. Bizde buradaki çalışmalarda çok titiz davranıyoruz. Bu çalışmaları yaparken başka sorunlar çıkmaması için dikkatli ilerliyoruz. Çünkü bu alanda elektrik, internet, telefon gibi hatlar; su ve kanalizasyon boruları geçiyor. Bunlardan herhangi birinde oluşacak zarar tüm çarşıyı olumsuz etkileyecektir. Bir internet hattının koptuğunu düşünürsek o bölgede yer alan bankalar, MTSO, Belediye ve tüm iş yerlerinin her işi aksayacaktır. Bunun olmasını istemeyiz. O yüzden çok dikkatli ilerlemek durumundayız. Tabi tüm bunlara rağmen hiç kimse sıkıntı çekmek istemez; bizde kimseye sıkıntı vermeden bu işleri bitirmek isteriz.”

“ATATÜRK CADDESİNDEN SONRA SİLİFKE CADDESİNE BAŞLIYACAĞIZ”
İşlerin ağır ilerlediği eleştirilerine de cevap veren Doğan, “Görünen ve görünmeyen çalışmalar var. Örneğin şuan Yoğurt Pazarındaki çalışmalar bitmek üzere... Ulu cami ve çarşının altında kimsenin görmediği güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Buranında üst çalışmaları tamamlanmak üzere. 7 ay sürmesi düşünülen işleri biz 4 ay gibi kısa bir zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Atatürk Caddesi işlevsel hale geldiğinde de Silifke Caddesine gireceğiz. Her yere aynı anda girmeyeceğiz ki, ciddi aksamalar yaşanmasın.”Diye konuştu.  

“SU, ELEKTRİK, YAĞMUR SUYU HATLARI YENİLENİYOR; KANALİZASYON REHABİLİTE EDİLİYOR”
Esnaf ile yapılan toplantıya da değinen Doğan, şöyle konuştu: “Oldukça verimli bir toplantı oldu. Tabi onlarda haklı. İşleri etkilendi ve çalışmaların bir an önce bitmesini istiyorlar. Herkesin ödemeleri var; çalışanları var. Bizde her şeyi tek tek anlattık. Oda Başkanlarımızda toplantıdan sonra teşekkür ettiler. İki vardiya çalışmalar sürüyor. Ağır işleri hafta sonlarına bırakıyoruz. Kimsenin mağdur edilmemesi içinde gayret ediyoruz. Onların da taleplerini dikkate alarak ilerliyoruz. Pazar günü su hatlarını yeniledik ve bunları yaparken kimse mağdur olmasın diye abone bağlantılarını da kadar Belediye olarak kendimiz yaptık. Normalde bunu abonenin kendisi yapmalıdır; fakat biz kimse mağdur olmasın, işleri aksamasın istedik. Birde buradaki su hatları 30 yıllık. Bunları değişmezsek ve bunlar patlarsa yeniden kazıp değiştirmek gerecekti. Öte yandan su ve elektrik hatları yenileniyor; yağmur suyu hattı değişiyor; kanalizasyon rehabilite ediliyor. Hepsini bir anda yapamıyoruz. Bunlar belli bir süreç gerektiriyor. Bu çalışmalarda ayrıca MTSO’nun 20 yıllık çözülmeyen kanalizasyon sorununu çözdük; bundan dolayı teşekkürde aldık. Vatandaşlarımızda zaman zaman şikayet ediyor. Haklılar; ama bu işler çarşının daha güzel ve iyi olması için yapılıyor. Bu noktada herkesten yardım ve sabır bekliyoruz. Ben çalışmalar esnasında oradayım. Esnafımızla da vatandaşlarımızla da zaman zaman görüşüyoruz. Her türlü konuda da yardımcı olmaya hazırız.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA