İhalede rant kokusu var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İhalede rant kokusu var!


 

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Nakliyeciler Sitesi’ndeki 17 işyeri için çıkılan ihalede usulsüzlük yapıldığını öne sürdü. Yazırlıoğlu, 17 iş yeri için yüksek fiyatlar belirlenerek rant elde edilmeye çalışıldığını savundu.

SONER AYDIN

Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, 19 Ağustos’ta iptal olan ihale ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada ihale sürecinde hukuksuz girişimlerin olduğunu belirtti. Nakliyeciler Sitesi esnafı olarak 22 yıldır kendi imkanları ile ayakta durmaya çalıştıklarının altını çizen Yazırlıoğlu, ihalede sürecinde yaşanan hukuksuz girişimler ile birlikte site esnafının adeta isyan ettiğini kaydetti. Özellikle belirlenen yeni kiraların iki üç kat arttırılarak 8 ila 11 bin lira arasında değişmesinin esnafın canına tak ettiğini söyledi.

“17 İŞYERİ İÇİN 17 AYRI DOSYA”
İhale sürecinden önce hem ihale sürecini hem de sitedeki sıkıntıları dile getirmek üzere Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeye gittiklerini belirten Yazırlıoğlu, “Belediyeye gittiğimizde bir firmanın ihaleye çıkılan 17 iş yeri için ayrı ayrı dosya hazırlandığını gördük. Bu dosyalarla birlikte her ihaleye girerek 17 iş yerinin sahibi olmak ve onu da buradaki esnafa kiralamak istediğini öğrendik. Biz de esnafımızın haklarını korumak adına müdahale etmek zorunda kaldık. Biz resmi kanallarla mücadele ederken onlarda zaten bir usulsüzlük görmeleri halinde müdahale edeceklerini söylediler. Bunun üzerine orada kısa süreli bir tartışma yaşandı ve ihale iptal edilip ileriki bir sürece ertelenmesi konusunda fikir birliğine ulaşıldı” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR OTOGAR FACİASI YAŞANMASIN”
İhale sürecinde yaşananları kaygıyla izlediklerini ve belediye yetkililerini yeni bir otogar krizi yaşanmaması konusunda uyardıklarını sözlerine ekleyen Yazırlıoğlu, “Hem yüksek kiralar için yetkililerle görüşmek yüksek kiraları dengelemek, hem yıllardır burada faaliyet gösteren esnafın aynı şekilde devam etmelerini sağlamak amaçlı bir çalışma başlattık. Bu konuda Belediyelileri ile bir görüşme yaptık. Onlarda süreçten dolayı üzgün olduklarını söylediler. Kendilerinin esnaf dostu, ranta karşı olduklarını beyan ettiler ama ihale günü böyle bir şeyin yaşanmış olması bizi işkillendirdi, rahatsız etti. Kendilerine rahatsızlığımızı beyan ettik, yeni bir otogar faciasının ortaya çıkmaması gerektiği konusunda uyardık” dedi.

“BELEDİYENİN BARAKASINDA KALIYORUZ”
Yaklaşık 22 senedir deme çatma çatıların altında çok zor koşullarda belediyenin barakasında hizmet vermeye çalıştıklarının altını çizen Yazırlıoğlu, “Bizler daha iyi şartlarda daha olmamız gerekirken, yıllarca beklemeyi uygun gördük. Belki belediyeler kiracıları olduğu göz önünde bulundururlar ve burayla ilgili çalışma yaparlar diye bekledik ama olmadı. Bunun üzerine ihale sürecinde de usulsüzlük yaşanması esnafın canına tak etti. Artık yeter dediler. Biz yıllardır idare ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ONBİNLERCE İNSAN EKMEK YİYOR”
Nakliyeciler Sitesinden binlerce esnafın evine ekmek götürdüğünü sözlerine ekleyen Yazıroğlu, “Eğer belediyemiz de bize destek vermezse o zaman biz iş yerlerimizi kapatıp gidelim. Burada 122 esnaf var. Her iş yerinden en az 20 kişi var. Rakamları hesapladığımızda rakamlar binleri 19 binleri bulacak. Eğer biz Mersin’e hizmet veren Mersin’e katkı sağlayan bir sektörsek yerel yönetimlerimizin de bize destek vermesini bekliyoruz. Bize göre bu onların asli görevleridir. Biz kiracılar olarak üzerimize düşeni yapıyorsak yerel yönetimler de üzerine düşeni yapmalı” diye belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA